Min sidste dag på barsel

Pant på juiceflasker: Innocent Tidy Up Tour i København

Reklame for Innocent

I tirsdags havde jeg det der ligner en arbejdsdag, og hvis det er bare det mindste betegnende for hvordan fremtidige arbejdsdage kunne se ud, så er jeg rigtig godt tilfreds.

Vi startede dagen kl. 06.30, det er at sove længe, hos os. Lidt legetid, en stor kande kaffe og havregrød – det er den sædvanelige rutine for tiden. Det er drønhyggeligt, men fedest efter 06… En formiddagslur, 2 vaske og en tidlig frokost gik de næste par timer med. Kl. 11.30 driblede jeg afsted ned af Nørrebrogade for at tage et møde på Mahalle, et af de lækreste spisesteder i området. Planen var så at mødes med mand, barn og hund og så tage dagens 2. arbejdsopgave – nemlig indsamling af plastikaffald i Frederiksberg Have med Innocent. Kan i lige se det for jer? En kold smoothie i hånden (evt. også kaffe), et sovende barn i vognen, en glad hund og så trille et par runder i den flotte have, samle plastik og bidrage til at holde vores by pæn. Lyder godt ik?

 

Den gik ikke. Luren indtraf tidligere end håbet (vi har stadig ikke faste sovetider) og derfor måtte vi saddle om. Noget jeg er blevet god til de sidste 11 måneder, for man ved sgu aldrig. Så jeg kom alene afsted til Frederiksberg Have, men afsted kom jeg!

Anledningen var Innocents Tidy Up Tour. Et initiativ til at indsamle plastikaffald rundt omkring i København, for at sætte fokus på et kæmpe skridt i den rigtige retning, for vores genbrugs og retursystem. Fra august 2019 bliver Innocent Smoothies en del af  det danske pant- og retursystem. Det gør alt juice og smoothie emballage faktisk. Er det ikke sejt?

Ps. Innocent har faktisk brugt genanvendt plastik til at lave deres flasker af, de seneste 15 år. Total sejt!

Det kan være fristende at smide en plastflaske ud, især en lille juice eller smoothieflaske, når man er på farten. Det er i hvert fald der jeg oftest drikker sådan en. Og når den er drukket op, så er det bare ud med den i første skraldespand. Men helt ærligt, så ville det da være langt bedre hvis den plastik blev genanvendt – især fordi vi har så sejt et affalds og genanvendelsessysten i Danmark.

Det skal dog ændre sig, det håber jeg (og Innocent) i hvert fald. For nu kan du få pant for flasken, hvis du afleverer den i en pantautomat. Så ville det jo være ligesom at smide penge ud, hvis du ikke tager din flaske med, og DET ville da være tåbeligt!

Tidy Up Touren løb af stablen i Frederiksberg Have tidligere i denne uge og fortsætter i dag og i morgen på Islands Brygge, skal i forbi? Det er sådan et tjekket arrangement. Der er en kæmpe Innocent lounge med spil, smoothies (i lange baner) og musik og mulighed for at slænge sig i solen. Når du er klar til at samle plastik ind, så får du plasthandske, en pose og små vådservietter – hygiejne er vigtig! Innocent donerer 50kr. pr. kilo plast der bliver samlet ind, pengene går til Plastik Change og skal bruges til at holde den danske natur ren.

Jeg benyttede muligheden for lidt alene tid, allierede mig med pose, handske, høretelefoner og det nyeste afsnit af Astropod (yndlings podcast!) og tog små 45 minutters plastik opsamling. Efter som jeg var lidt senere på den, var Frederiksberg Have fuldstændigt støvsuget for plastaffald, så jeg tog den off road og gik omkring Smallegade og Allégade og fik samlet mig en god pose. Det er vildt nok hvad der bliver smidt på gaden, og det kom bag på mig at det er større sager, som plastkopper, snusbøtter og slikposer og ikke så mange småting. Og endnu mere pudsigt så ligger det meste lige ved eller omkring skraldespandende – men her kan det også være frække fugle der har været på spil. De elsker at tømme en god skraldespand.

Efter min lille tur, afleverede jeg eftermiddagens fangst (med bifald fra containeren, haha) og brugte loungen til at opdatere instagram, og slikke sol, inden jeg cyklede igennem byen for at drikke kolde øl på en tagterrasse på Østerbro.

Sådan kan en hverdag se ud hos mig, og det er virkelig ikke dårligt.

Læs mere om Innocents Tidy Uo Tour her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min sidste dag på barsel