Kevin Murphy - dry shampoo

New Balance – Q&A Frederik Leonharder

Jeg har tidligere skrevet om min begejstring for New Balance og jeg kunne fornemme i er et par stykker der også er fans? No?

Tænkte jeg jeg ville få lidt styr på det der NB, som alle snakker om. Hvor kommer det fra, hvad kan det og hvorfor? Og hvilke modeller er det lige at der rocker?

Så jeg har spurgt NB master Frederik Leonharder, der er medstifter af  LOB Agency, der bla. arbejder med New Balance, om hjælp til at besvare et par spørgsmål. Here we go:

Hvor kommer NB fra?

Den engelske emigrant William J. Riley grundlagde firmaet New Balance i 1906 i Boston, hvor hovedkontoret stadig ligger.

Hvor bliver de lavet?

New Balance har fem fabrikker i USA, en i UK og et par stykker i Kina. Det er faktisk temmelig unikt for et sneaker brand, at en stor del af produktionen stadig foregår i USA og England. Alle vores topmodeller i det danske program bliver f.eks. produceret i England.

Hvad kan NB?

New Balance er kendt for at have produceret nogle af verdens bedste løbesko gennem tiderne. I 1960 kom skoen Trackster, som anses for at være en af verdens første løbesko, en sko der som noget helt specielt kunne fås i 8 forskellige vidder. New Balance producerer stadig løbesko i flere vidder.

I 1976 kom den succesfulde M320 model, som blev kåret til markedets løbesko nr. 1 af det anerkendte løbemagasin Runners World, og det satte for alvor gang salget af New Balance sko.

I 1978 kom W320, som er verdens første løbesko designet specielt til piger.

I 1980 kom den næste epokegørende model, model 620 som var den første løbesko der kostede 50$ og i 1982 kom 420 modellen som også blev nr. 1 i Runners World, 420 skoen er den sko som er så populær i Danmark i øjeblikket.

Her til efteråret lander New Balance Revlite  i butikkerne og bliver den letteste løbesko i sin kategori. Jeg kunne fortsætte med mange flere modeller og tilhørende historier, men det bliver nok lidt for nørdet og kedeligt, men i er alle velkomne til at stille nogle spørgsmål, så skal jeg prøve at svare på dem.

Hvorfor skal jeg gå i NB?

Fordi de har et flot anderledes design, god kvalitet og er super behagelige at gå i. De er lidt deres egne og ligner ikke de andre løbeprofiler på markedet. Det lyder som noget alle siger…. Men tag f.eks vores modeller fra fabrikken i England 576, 577, 1500, 574 og nu også nogle af 420 modellerne, her kan man virkelig se at materialerne er noget særligt og skoene er mere eller mindre håndlavet. Der findes blandt andet nogle klip på Youtube hvor man kan se hvordan de produceres.

Hvilke 3 modeller er de sejeste?

Nu skal jeg passe på hvad jeg siger. Jeg synes at 420 modellen, som er den mest populære model i Danmark i øjeblikket, og som især de danske piger har taget til sig, er superflot, men jeg går ikke i dem selv. Jeg er mere til 576, 577 og 574 og helst dem fra fabrikken i Filmby, England. 576 modellen er f.eks. supercool til pigerne.

NB 576 Made in England

Hvilken model er mest populær for tiden og hvad er historien om den?

Som nævnt i ovenstående så er det helt klart 420 modellen. Den ses mange steder, nogle siger overalt –

men det sjove er, at de stadig er limited i forhold til de andre mærker. Jeg tror, vi har solgt omkring 400 stk.

af den mest populære farve i 420 modellen i Danmark i år, hvilket er et meget lille antal i forhold til mange af vores konkurrenter, men N logoet er meget genkendeligt.

Modellen er som sagt fra 1982 og tidligere kåret som markedets bedste løbesko af magasinet Runners World.

NB 420

Tak Frederik!

12 kommentarer

 • Britta
  Jeg kunne godt tænke mig at vide hvilke butikker man skal gå efter, for at finde dem 🙂 arbejder i butik, så har brug for et par behagelige, PÆNE sko.
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla
  Tak Frederik.
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie
  Jeg elsker min 576er! Det er seriøst en god sko 🙂 og så flot i alle farver! Har mine i mørkeblå.
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla R
  Superfedt 🙂

  Ved du om de kan være behjælpelige, hvis man søger en bestemt udgave af en model?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøøøj! Nogle fede sneakers de brune dér! 😀

  SWEET PETROLEUM

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine
  Godt indlæg Frede 🙂

  Har søgt efter de nederste grå 420 så længe – mon de stadig kan fås nogle steder?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • fjerkanin
  det kan godt være jeg er en særling haha, men jeg forstår bare ikke all the fuzz omkring den her sko.. men alle synes at være helt oppe og ringe omkring dem.

  måske er jeg blot en forvirret lille Århusianer? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria
  De er virkelig fede! Hvor kan de købes (især dem, på det første billede)? 🙂
  //Tak for en super blog!
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke
  Sejt at i kan lide indlægget. Jeg elsker også mine NB pga. komforten, men også pga. historien og hvordan de ser ud – det er lidt en blanding og nok også fordi jeg går ekstra meget op i fodtøj 🙂 Hypen kommer vel til dels pga. sko i god kvali til gode penge og som ser pæne ud.. 🙂
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ELSKER mine NB sko! (-:
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg må eje et par 420 i mørkeblå, men kan se jeg må vente til august 🙁 Øv man siger jeg bare!

  /Sofie fra www. etfashionfund.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederik Leonharder
  Hej Camilla
  Du kan ringe til os på 35 38 15 66, men pt. er der udsolgt de fleste steder, så det er svært at finde en bestemt udgave. Men de nye farver og modeller lander i butikkerne sidst i juli og i starten af august.
  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kevin Murphy - dry shampoo