State of mind

Gæsteblogger: Ida

“For” sund?

Jeg er ret sund tror jeg. Jeg prøver i hvert fald at være sund. Jeg skal studere Human ernæring og laver meget bikram yoga ( Mega hård yoga man laver i 40 graders varme, der renser kroppen og gør dig stærk og meget smidig, det er fedt, prøv det!) Nå men jeg går altså meget op i at spise sund mad, jeg er vegetar og semi hellig, eller det synes mange i min omgangskreds i hvert fald.
Nå men jeg fandt ud af jeg vist godt kan være lidt for meget en gang i mellem. I sidste uge fik jeg et lille sundhedstrip. Det resulterede i udslæt, altså sådan seriøst allergisk reaktions udslæt, og jeg er ikke rigtig en allergisk person, så det var rimelig stenet.
Nå men det gik lige pludselig op for mig at jeg egentlig var ret sikker på at jeg måtte mangle sådan ca alt. altså i form af vitaminer og jern osv. Så jeg gik ned til min helsedame og sagde at jeg havde været meget træt her på det sidste og da jeg jo selv synes jeg ved rimelig meget om den her slags så var jeg sikker på at jeg manglede det meste. Jeg fik så en pakke multivitaminer, en pakke jern, en pakke d vitaminer (solen har jo nærmest ikke været her hele sommeren) og en flaske hørfrøolie.
Da jeg jo er sikker på at min helsedame og jeg er meget klogere end dem der har lavet pillerne spurgte jeg lige hvor meget hun synes jeg skulle tage. Hun er nemlig uddannet i sådan ca alt man kan være uddannet i inden for alternative ting, så hun mærkede lige på mig og pillerne og skrev så nogle doser ned på pakkerne. Det var godt nok nærmest dobbelt op af hvad der stod på pakkerne, men jeg lagde min lid hos hende og gik hjem og startede min nye sunde kur.
Det gik også fint de første to dage, men så vågnede jeg op fredag morgen og synes godt nok jeg var lidt rød nederst på kinderne, men det tænkte jeg ikke videre over. Senere på dagen bredte det sig så rimelig meget til resten af kinderne, og fredag aften var jeg virkelig ikke for køn. Jeg fik noget salve af min veninde som jeg smurte på og tænkte at det nok bare skulle soves væk. Jeg tog fejl. Da jeg vågnede lørdag morgen var jeg hævet i hele ansigtet og stadig meget rød. Men jeg var jo helt sikker på at det måtte være noget helt andet, for man kan jo ikke være allergisk overfor helt naturlige vitaminer, så jeg tog lige min daglige dosis vitaminpiller. Men et eller andet var jeg jo allergisk overfor så inden jeg tog ud i byen købte jeg en pakke antihistaminer. Efter en af dem gik det faktisk også rimelig meget væk, men efter et par timer begyndte det igen. Okay det måtte vist være de der vitaminer. Nu holder jeg lige en lille pause med dem, og så kan jeg jo prøve at trappe dem lidt op igen, men helt sikkert kun efter de anbefalede mængder.
Puha det var en helt forfærdeligt oplevelse for mit grønne hjerte, men til meget underholdning for en masse omkring mig.
Okay i get it, tone it down med helsen, det var i hvert fald et smældende slag over mine sunde yoga fingre.

7 kommentarer

 • Julie
  Godt nok bliver de fleste vitaminer “skyllet ud igen” men lige præcis D-vitamin er fedtopløseligt og kan derfor overdoseres som måske er tilfældet hos dig..
  Jeg ville ihvertfald aldrig tage større mængder piller /vitaminer end angivet på en pakke.. Bare lige 🙂

  Og lige et lille link
  http://www.netdoktor.dk/vitaminer/vitamind.htm

  Bedste hilsner
  Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette
  Jeg er normalt helt vild med helsekostbutikker og kan få evigheder til at gå i sådanne butikker, men efter jeg læste denne lille “tegneserie” er jeg blevet mere kritisk 🙂
  http://www.hverdagsnadia.dk/2011/06/fremtidigt-arbejde.html
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi
  Hvor dyrker du bikram henne? har været lun på det længe:) går ud fra at det er lidt hårdere end astanga.. Hvor surt med allergien, men det der naturnoget er ingen garanti for ikke at skabe allergi. Man kan sagtens udvikle allergi overfor en alm. æterisk olie som for alt muligt andet(desvære) Så alt med måde, de der doser lyder jo sindsygt høje;)I forvejen skal man jo nærmest kun tage vitaminer om vinteren..der er nok en massse artikler om det på nettet hvis du googler. Med ganske alm. kost skulle vitaminer nærmest være totalt overflødige. Tak for god blog:)
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida
  Carla her er lige et link til bikram yogas hjemmeside, der står ALT om bikram yoga så læs den godt igennem og kom og prøv det!
  http://www.bikramyogacopenhagen.com/
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne
  Altså hvis – og når – naturlægemidler virker, så må de jo også indeholde virksomme stoffer, ikke? Og når de indeholder virksomme stoffer kan man jo ikke bare tage så meget, man har lyst til uden evt. at få en overdosis 🙂 Selv vand er skadeligt i for store mængder (det er vist noget med kaliumbalancen, der ryger)
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carla
  Øv. det lyder godt nok surt.
  jeg er selv allergisk over for en helvedes masse ting. det er intolerance, så der er ting min krop ikke kan nedbryde.
  Jeg dyrker selv yoga en gang imellem, men har aldrig prøvet bikram. hvad er det gode ved det? jeg har hørt om det et par gange, og er nysgerrig 🙂

  – Carla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke
  åh åh, jeg har også prøvet det med at købe en masse vitaminer ind, og jeg skulle hilse og sige at især jernpillerne er en rigtig dårlig ide. Jeg fortalte min læge at jeg var begyndt at tage jernpiller, og det blev hun ikke glad for at høre! man må ikke tage jernpiller, medmindre ens læge fortæller en at man manger jern i kroppen, for man kan nemt få for meget (!) jern. så stop med dem i hvert fald!
  Hilsen Lærke:)
  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

State of mind