Generation G

Berlin City Hack

berlin tips.jpg
Jeg har været i Berlin et utal af gange, på presseture, ferie og for at besøge min veninde Bodil. Jeg har boet i Friedrichshain, Mitte og Neu Køln, og jeg må indrømme at jeg er faldet godt og grundigt for byen. Berlin er en sjov og meget alsidig by. Der er gode steder at feste helt vildt, der er masser af bio mad, fantastisk shopping, finurlige kvarterer at gå på opdagelse i og seje museer at besøge. I kan læse min Berlin dagbog her og min shopping guide her. Snart kommer der også en sneakerguide til byen.

Jeg har samlet lidt brugbare Berliner tips her, som jeg håber i kan få glæde af;

Lej cykler: Berlin er en fantastisk by at cykle i og disse kan lejes i de fleste kiosker, cykelhandlere eller på hotellet. Byen er flad og har fine stier langs Spree som udgør den perfekte cykelrute.

Søndag er hellig: ALT er lukket om søndagen, ikke engang Rossman er åben så du kan få dit fix af tyske økoprodukter. Planlæg derfor dine dage og sæt søndag af til en god morgenmad og museums besøg. Jeg var forbi Bauhaus Archiv og Helmut Newton Foundation, som er et besøg værd for alle design og modeinteresserede.

Kaffe: Det er ikke alle steder i Berlin der prioriterer en ordenlig kop kaffe og mange holder sig stadig til langtidsholdbar mælk. Der findes dog god kaffe mange steder – du skal bare lige lede. Mine favoritter er: SILO Coffee i Friedrichshain, The Barn og Father Carpenter i Mitte eller Five Elephant Kreuzberg som også har verdens bedste cheesecake.

Photoautomate: Berlin er fyldt med old school fotoautomater hvor du kan forevige 4 skønne portrætter for ca. 2 euro. Et hyggeligt rejseminde. Du kan se en oversigt over alle fotoautomater her

Hæv kontanter: Jeg har oplevet mange restauranter og cafeer der ikke tager kreditkort, så et godt tip er at hæve kontanter til mad, drinks og kaffe. De fleste butikker tager dog kreditkort!

Döner: Berlin har fantastiske döner, shawarma og falafelbikse i hele byen. Der ligger et frygtelig turistet sted lige ved Warshcauer Strasse stationen, men maden er helt perfekt. Ellers tjek denne guide for byens bedste steder.

Bio food: Berlin er fyldt med sunde spisesteder og bio kulturen lever generelt på sit højeste. Jeg var forbi Funk You i Bikini Berlin og Daluma, men der er også steder som The Bowl og Liquid Garden der er et besøg værd. Jeg elsker at besøge Berlins kæmpe supermarkeder som Bio Company og Biomarkt som har et stort udvalg af biodynamiske og økologiske produkter. 

Mere food: Berlin boomer af madmarkeder, særligt forår, sommer og efterår. Tjek Bite Club og Neue Heimat, men hold også øje med min absolutte favorit, Burgers and Hip Hop. Et helt event dedikeret til burgerboder og 90’er hip hop. Det er fantastisk.

Indlægget er udgivet i samarbejde med Spies Rejser

1 kommentar

  • Louise Sundorf Christensen
    Har (desværre) kun været i Berlin en gang, men efter dine Berlino indlæg, så må jeg dælme snart afsted igen! Sejt!
    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Generation G