MONDAY KICKS #15

Tuesday Q&A: Regitze Bay River & Raven

riverandraven.jpg
Mine tuesday Q&A fortsætter ufortrødent med seje Regitze fra River And Raven. I kan læse mine tidligere Tuesday Q&A med Forét Cph her, Sille Nørgaard her og Nune design her. Regitze har en skarp æstetik som gennemsyrer River and Ravens online univers og fysiske butik på Store Kongensgade. Udvalget er stort – og selvfølgelig med fokus på bæredygtighed, god kvalitet og rigtig god stil. Jeg har taget en snak med Regitze om at finde brands der lever op til hendes krav og at gøre en forskel.

Frede: Hej Regitze, fortæl lidt om dig selv.

Regitze: Hey Frede, Jeg er 37 år og bor på Østerbro med min kæreste og 2 sammenbragte teenage sønner.

Frede: Hvornår startede du River and Raven og hvorfor?

Regitze: Jeg startede konceptet sideløbende med mit stylistarbejde i 2012 fordi jeg savnede at beskæftige med noget, hvor jeg kunne gøre en forskel i et større perspektiv. Jeg tror den store financielle krise på en måde satte en stopper for festlighederne i modebranchen og fik flere til at overveje fremtiden. På en måde blev det hele mere alvorligt i den tid. Kollektionerne mistede totalt deres kreativitet, farver og overskud. Alle skulle pludselig lave “sikkert” basis og modeserierne i magasinerne blev langt mere kommercielle end de før havde været.  Fortryllelsen var ophævet og virkeligheden bankede på døren. På en eller anden måde faldt det sammen med en øget opmærksomhed på de skæbner der ligger bag produktionen af modetøj og de urimeligt store miljømæssige omkostninger der følger med. Jeg vågnede op en morgen og tænkte “det er tid til forandring”

Frede: Hvordan udvælger du de produkter du har på shoppen?

Regitze: Jeg bruger faktisk min erfaring som stylist rigtig meget i min indkøbsproces. Jeg laver moodboards hvor jeg sammensætter alle styles og forsøger at få det samlede udtryk til at gå op i en højere enhed. Det er et kæmpe arbejde når man har samtidig har pålagt sig selv dogmet om bæredygtighed fordi udvalget af brands er så begrænset.

Frede: Hvilke kriterier vælger du brands og produkter, ud fra?

Regitze: Det første kriterie er naturligvis bæredygtigheden. Der skal være en grundlæggende DNA i brandet, der handler om ansvarlighed i produktionen (CSR), miljøhensyn og kvalitet i materialerne. Bæredygtigheden skal hænge sammen hele vejen rundt. Derudover skal brandet have en stærk identitet som er i synergi med tiden. -min vision var fra starten at skabe et univers hvor vi, der interesserer os for mode og design, ikke skal gå på kompromis når vi vælger bæredygtigt.

Frede: Der er en masse spændende mærker jeg slet ikke har hørt om før – hvordan finder du dem?

Regitze: Jeg bruger uanede mængder af tid på research online og ude i verden. Der er også flere af mine veninder der tipper mig hvis de er ude og rejse og har fundet noget der kunne passe ind i konceptet. Jeg tror at det har været af afgørende betydning for den succes vi har oplevet med River and Raven, at vi har tilbudt noget helt anderledes end det man kan få på ethvert gadehjørne og det er også den feedback vi får fra vores kunder.

Frede: Hvordan forstår du bæredygtighed og hvad betyder det for dig?

Regitze: Helt grundlæggende handler bæredygtighed om balance og man kan i virkeligheden tale om bæredygtighed i alle aspekter af livet. Jeg har fx et arbejdsliv hvor jeg er meget udadvendt og i kontakt med rigtig mange mennesker, både i butikken og som stylist. I virkeligheden tilhører jeg gruppen af introverte personer og for at bevare balancen er jeg nødt til at trække mig tilbage ind imellem og være alene for at lade energien op igen. Når man taler om bæredygtighed i forhold til vores forbrug handler det også om balance og jeg mener at man bør spørge sig selv om det er rimeligt at andre mennesker skal leve et kummerligt liv for at man selv kan få endnu en T-shirt for 80 kr. 

Frede: Hvad inspirerer dig i hverdagen?

Regitze: Stilheden er det rum hvor inspirationen flyder frit for mig. Kunstudstillinger er også rigtig gode, men der bliver man næsten bombarderet med indtryk, ideerne skyder i alle retninger og jeg kan være helt høj efter et par timer på Luisiana.

Frede: Hvilken emoji sendte du sidst og til hvem?

Regitze: Hjerter og kys til min søn

Ovenfor kan i se mine favoritter fra Riven and Raven:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MONDAY KICKS #15