Not perfect, but powerful

Adidas x Parley for the Oceans

388774 adidas-futurecraft-ocean-plastic-concept-022

Til Bread & Butter by Zalando, som jeg deltog i, i September, oplevede jeg Adidas samarbejde med Parley, for første gang. Adidas og Parley for the Oceans forener Adidas’ mission om en mere bæredygtig virksomhed og Parleys arbejde med blandet andet alt det plastik der fylder verdens have. Plastik i havene, samler sig blandt andet til store øre (plastic islands) og er blevet en politisk hovedpine, da det kan være svært at placere et ansvar for dels hvorfor det er endt i havet og dels for at fjerne det. Det er mængder der kræver mange ressourcer at komme af med, så der er desværre mange (lande og beslutningstagere) der kigger den anden vej.

I Juni sidste år, præsenterede Adidas deres samarbejde med Parley. En sko hvis overdel er fremstillet af plastik, skrald og fiskenetsrester, opsamlet i havene. Se videoen om projektet her.

Siden da har samarbejdet udviklet sig og blandt andet resulteret i at lave en midsole med Adidas’ innovative New Futurecraft, der har 3D printet en sål, af plastik, fra havet. Endeligt er det så blevet til en kombination af den førstnævnte overdel og den 3D printede sål. På Bread & Butter messen, stod både vævemaskinerne og 3D printeren og arbejdede på livet løs. Det var virkelig fascinerende at se hvordan en 3D printet sål, opstår af ingenting.

Jeg synes Adidas x Parley for the Oceans er et af de sejeste samarbejder og initiativer jeg længe har set og det er en virkelig spændende udvikling, både i forhold til sneaker produktion, men også hele vores forbrugsmønster og kæde.

Det næste bliver om skoene bliver sat i produktion? Pt. kan man godt skyde en hvid pil efter at få fingrene i et par.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Not perfect, but powerful