Cool socks

Gardenia 75år

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg var lille sagde min mor altid, at min mormor gik i Gardenia stiletter og når vi besøgte min onkel Allan i hans kontor forestillede jeg mig altid hvordan min mormor levede hele sit liv i høje, sylespidse sorte stiletter, fra Gardenia. Det gjorde hun nok ikke helt i virkeligheden, men hun er stadig den første jeg tænker på når jeg ser den nye kollektion fra Gardenia. Ville Miriam kunne lide den? Med forestillingen om min flotte mormor i tørnhøje hæle, har sko altid været min favorit. Min ting. I ved, nogen har frakker eller tasker, måske endda smykker som er deres ting, min var bare sko. Både høje hæle og flade sko og selvfølgelig sneakers (men det er en anden historie). Jeg deler den passion med min storesøster og vi kan nørde design, læste og hæle sammen – det er også vores ting. Så egentlig er det slet ikke så underligt at sko og i særdeleshed Gardenia, altid har fyldt en hel del i mit liv (og grunden til at jeg er sygt god til at gå i hæle). Det er kombinationen af håndværk, design og funktionalitet jeg finder interessant – og så stylingen. Hvordan sko kan forandre et outfit, et udtryk og hvordan det påvirker mig, hvordan jeg har det. Gode sko er key.

Derfor (og nu bliver det rigtig spændende) har jeg glædet mig helt sygt (mega sygt meget) til at annoncere det her samarbejde for jer. I anledningen af at Gardenia Copenhagen kan fejre 75års jubilæum i år, har jeg, sammen med Marie, Mie og Katrine, designet en pump fra Gardenias kollektion. Vi har hver især fortolket den i forhold til vores egen stil, men med udgangspunkt i Gardenias oprindelse.

Den model vi har taget udgangspunkt i, er en lav pump med en chunky hæl, sådan lidt hverdags praktisk hæl. Den har en spids snude og en dyb udskæring (eller hvad det hedder der ved tæerne). Egentlig en meget klassisk sko. Min fortolkning tog udgangspunkt i min topfavorit Gardenia model, deres klassiske sorte stilet i lak. Den har været i min garderobe i en milliard (måske 5 år) og jeg bliver ved med at vende tilbage til den. Den passer til alt (se den her). Så den ville jeg gerne lave en reference til, ved at vælge et lak materiale. Jeg har også valgt at tilføje en detalje, nemlig en heel strap, der sidder bag på hælen og kan bruges til at trække skoen på, men mest af alt så pynter den. Det er en detalje man ofte ser på sneakers og jeg synes det er en fin lille funktionalitet som jeg også ville overføre til mit design. Endeligt er der farven, jeg havde både lyst til at lave en helt sort og enkel sko og så havde jeg også lyst til at maxe helt ud med en rød eller gul farve. Jeg endte på den mørke navy, da jeg synes den tog sig godt ud i lak og gjorde skoen både klassisk, men stadig ikke helt kedelig i farven. Og så synes jeg det var en god kombination med den hvide strop og navy. Lidt sporty og en blødere kontrast end fx. sort og hvid sammen.

Det blev et langt indlæg, men jeg har så meget på hjerte ifht. det her samarbejde. Jeg er så glad for resultatet og at jeg endelig kan bruge mine egne sko (som har stået på min hylde i flere uger nu!).

Til at starte med vil jeg vise jer nogle close ups og i løbet af ugen kan i se hvordan jeg vil styles dem. Skoene kommer til salg i midten af December – hvilket i selvfølgelig hører mere om.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cool socks