adidas Originals x Bedwin and the Heartbreakers

Thanksgiving Weekend: Vegan (kinda) Pecan Pie

tw4

Vintersol og vinterhund foran pejsen. Husk forresten at følg Winston på instagram @winstoneinstein

tw3

Mere vinterlys og kagerester i morges. Jeg tog en Green Mobility bil hjem (er i gang med at teste dem – mere om det snart) og det er mega smart når man (jeg) ikke gider at tage toget med leftovers og sommerhushår. For en god ordensskyld vil jeg lige sige at billedet er taget efter jeg havde parkeret…

tw2

Tørrede blomster og løg, endte som vores borddekorationer. Det er forresten kartoffelmos på sødekartofler og mandelmælk der står der. Stranden var smukkere end nogensinde før, med titusinde sten skyllet op på sandet.

tw1

Pecan Pie rester til morgenmad og venner i vandkanten.

Jeg er lige kommet hjem efter en weekend der står i stor kontrast til de sidste mange weekender som har budt på arbejde, loppemarkeder eller julefrokost. Jeg har holdt Thanksgiving weekend med en håndfuld venner og Winston. Lørdag efter min sædvanelige times Cardio Core, tog jeg afsted mod Nordsjælland, med ingredienser til en Pecan Pie, Winston og en bog under armen. Jeg har derfor brugt weekenden på at spise, sidde og være mæt i jogging bukser og gå ture på stranden. Jeg fik endda også læst lidt i min bog.

Da nærmest alle weekendens deltagere er vegetarer eller har en eller anden kost præference (bortset fra mig der er alt spisende), endte hele feasten med at være vegansk – lidt en udfordring når jeg er vant til at fyre smør i alt, men det gik faktisk, og der manglede intet. Jeg lavede som sagt vegansk Pecan Pie og den endte i en stor succes. Så stor at jeg lige vil dele opskriften her:

Jeg brugte denne opskrift til tærtedej, men hvis man godt vil spise smør – så brug endelig en traditionel mørdej. Bag tærtedejen i 20 minutter inden du hælder fyld i.

Fyldet lavede jeg af 1 dl. mandelmælk, 200 gram ristede pecan nødder, 2-3 store spiseske fulde kokosolie, 1 dl. brun farin, lidt agave sirup, skrællen af 1/2 citron og lidt vanilie.

Sukker, kokosolie, farin, sirup, citron og vanilie, smeltede jeg i en gryde og da det begyndte at boble lidt, hændte jeg mandelmælk i. Da det havde fået en lidt tykkere konsistens, smed jeg pecannødderne i og lod dem trække indtil tærtedejen var færdig.

Fyldet smed jeg i tærtedejen og bagte i ca. 30-40 minutter på 175 grader. Easy peasy!

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

adidas Originals x Bedwin and the Heartbreakers