301116: Copenhagen

Mexico!

mexico

Reklamelinks: Céline sunglasses, HER the label bikini top, Gina Tricot shorts & Adidas Ultraboost uncaged sneakers.

Ok jeg har jo teaset for at jeg ikke havde tænkt mig a fejre jul og nytår i DK, men nu er det altså endelig på plads hvor jeg så skal hoppe ind i det nye år. Mexico! I slut december pakker jeg en (håndbagage) taske og skrider til Mexico i 2,5 uger. Jeg skal mødes med min lillebror i Puerto Vallarta og udover at vi gerne vil til Mexico City og Oaxaca, så er der frit spil. Jeg har aldrig været i Mexico og de tips jeg har fået er primært til Yucatan halvøen og ikke den vestlige del af Mexico hvor vi kommer til at rejse rundt. Så, har i nogle anbefalinger? Rejsetips, must sees, eat, drink eller sleep? Kom med dem!

Forestiller mig at jeg skal drikke kokosvand med de her på og bade dagen lang…

5 kommentarer

 • Agnes

  I Oaxaca er ASARO (en forsamling for revolutionær/politisk kunst) virkelig et besøg værd. De er vildt modige og laver det flotteste håndværk. Kræver dog at man har et ok niveau af spansk, og evt at man selv er lidt interesseret i de sociale/politiske bevægelser der rør sig i Mexico. Generelt er byen bare vildt hyggelig at tulre rundt i. Jeg kan virkelig anbefale dig at bo på La Villada In, det ligger desværre ikke midt i byen (men en taxa koster 15 kr ca), men har den smukkeste udsigt og et fantastisk personale.

  I Mexico City vil jeg også klart tage ud i området ved Frida Kahlos hus. Der er det fedeste marked, med lækker mad og alt muligt gejl. Lucha Libre er også enormt sjovt.

  Og så vil jeg anbefale dig ikke at ha’ alt for kort tøj på inde i Mexico City. Det er mest velanset at man er forholdsvis tildækket, og man skaber ret meget opmærksomhed omkring sig i forvejen. Der sker nok ikke noget andet end lidt tilnærmelser, men jeg synes i hvert fald det var rarest. Ude ved kysterne er det som regel ligemeget. Og så skal man være god til at tjekke op på om taxaerne er autoriserede, men der kan man gøre sig selv den tjeneste at spørge på resturanter/hoteller efter hjælp 🙂

  Rigtig god tur, det er et fantastisk land!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Organisationen Envia i Oaxaca giver mirkolån til kvinder og pengene til det får de ved at lave ture for turister hvor man tager ud og besøger nogle af de kvinder, der er med i projektet. Kan virkelig varmt anbefales og pengene går jo ovenikøbet til et godt formål 🙂 Det ægte Oaxaca! I skal også huske at spise en masse tlayuda – specialiteten i oaxaca – jeg fik de bedste på den lille restaurant Sabor Antiguo: Manuel Doblado 724-A, Centro, Barrio de la Noria, 68083 Oaxaca, OAX, Mexico – er på google maps 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg vil også anbefale Lucha libre/mexicansk wrestling i Mexico City. Det er for hele familien og et værre teatralsk virvar, men sjovt. Det foregår om søndagen, bl.a. på Arena Coliseo, Calle República de Perú 77, Cuauhtémoc, Centro, 06040 Ciudad de México.
  Derudover vil jeg anbefale en tur til Guanajuato, hvis I er på de kanter. En fin studieby med farverige huse og masser af liv.
  God tur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Tag til Xochimilco i Mexico City! Det er et område, hvor man sejler rundt på farverige, lokale både og drikker øl, spiser tacos og slapper af. De gamle mesoamerikanske pyramider ved Teotihuacan ligger ca en times kørsel fra Mexico City og er bestemt et besøg værd, og man kan få lov til at gå op på dem. Spis nopales, som er grillet kaktus. Og og ikke mindst La Ciudadela! Et kæmpe, farverigt marked inde i byen hvor man kan få alt muligt håndlavet mexicansk lir. Har aldrig slæbt så meget bras med hjem før!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Oaxaca er mit yndlingssted i Mexico. Glæd dig. I Mexico City kan jeg anbefale jer at tage på Frida Kahlo-museet, der er virkelig fint. Og så bør I også leje en båd og sejle ud på søen, det er noget alle de lokale gør i weekenden, så fejrer de fødselsdage der, hygger med venner osv. I kan også se det ældste mexicanske universitet og en masse madmarkeder i Mexico City. Der er også ret mange fine museer. I kan også besøge Puebla, hvor man kan se mænd i små trusser slås for sjov i Lucha Libra. Det er også heromkring der er det fineste infinity pool med nogle ‘kogende søer’, jeg mener det var omkring Oaxaca.

  Og så husk lige lidt varmere tøj til om aftenen, der er det småkoldt. 🙂

  Jeg håber du kan bruge mine tips, jeg har mange flere, men medmindre jeg skal skrive en halv roman, så stopper jeg her 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

301116: Copenhagen