Merry Christmas!

City guide: Sayulita

Jeg nåede at tilbringe 4 nætter i den lille kystby Sayulita i den Mexikanske stat Nayarit. Min guide dertil bliver derfor kort og præcis.

Sayulita er som sagt en kystby og ligger ud til stillehavet og byen er ligesom alt mexickansk mast sammen. Der er farver, vimpler, tacos og kaktusser overalt, i en skøn blanding. Det er rent surfer paradis og byen er også fyldt med backpackere som aldrig kommer videre, hvilket er meget forståeligt. Downtown Sayulita ligger i første parket til stranden, mens resten af byen ligger op af en slags bjergside og i noget skov (jungle?). Jeg fløj til Puerto Vallarta, hvorfra det tager en time i taxa, det koster ca. 650 pesos og er faktisk en ganske nydelig tur.

room

breakfast lamorada

Vi boede på det hyggeligste og meget centrale B&B La Morada. Vores værelse havde en KÆMPE seng og badeværelset var bygget omkring et kæmpe træ – meget eksotisk. La Morada har en lille gårdhave med hængekøjer, palmer, vimpler og to kæmpe fuglebure. Her spiste vi morgenmad (altså i gårdhaven og ikke i fugleurene) hver morgen. Vi fik huevos rancheros, chilaquiles, pandekager og varm kaffe og snakkede med det søde personale som have overordentlig optur over vores forsøg på at tale spansk… La Morada ligger 1 minut fra stranden, hvilket er dejligt centralt – men byen er så lille at der ikke er nogen fare ved at bo lidt mindre centralt.

yoga

Et par af morgenerne tog jeg en lille gåtur gennem byen for at lave yoga på Hotelito Los Suenos’ tagterasse. Det var virkelig optur at starte morgenen med 1,5 times stræk og bøj i kølig luft, sammen med de andre middelaldrende damer…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

beachtime beachsign

beachbeach

Alle vores dage blev mere eller mindre brugt på stranden hvor vi betalte en mindre pesos formue på liggestole og parasol – men det var godt givet ud i solen! Vi drak kokosvand (min favorit), cola og læste bøger og spillede kort imellem badeturene i de vanvittige bølger. Der er mulighed for at surfe og tage forskellige surfkurser, men det må blive næste gang – vores prioritet var at ligge vandret, haha.

walk

street2

Sayulita ligger nær bjerg, natur og skov og man kan tage på forskellige hiking ture i området. Vi tog den on our own og udforskede området. Vi fandt blandt andet den fineste strand Playa de los Muertos, som ligger ved en kirkegård, blandt to store klipper.

icecream elitacate

Selvom Sayulita er lille, er den meget turistet og meget velbesøgt, derfor er der en millard steder at spise. Vi prøvede os lidt frem og spiste på Don Pedros, El Itacate og diverse strandbarer. Vi fik de lækreste paletas hos Wa kika, men som sagt udbuddet er gigantisk. Jeg brugte blandt andet denne guide til at finde spisesteder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sayulita er ren badeferieparadis og byen er virkelig hyggelig og sikker at færdes i. Alt kan tilgåes uden bil og ellers ynder gæsterne at bruge små golfbiler til at fragte wakeboards og strandmåtter rundt.

Jeg har også kigget på de her to sider for lidt mere generel info om Sayulita – her og her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 kommentar

 • Hej Frede.

  Hvor ser det bare vanvittigt lækkert ud – og sindssygt lækre billeder.
  Er de taget med Iphone eller kamera? Hvis kamera, så hvilket?

  Nyd ferien!

  Kh Johanne

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Merry Christmas!