Happy NYE & bye bye 2016

Travel diary: Mexico City

Holá! (prøver at stoppe, men det er så svært…!) Jeg er nu rejst videre fra to dejlige dage Mexico City og er netop ankommet i Oaxaca efter en lang roadtrip gennem landet. Vores dage i Mexico City var ret præget af at det har været jul og helligdage, hvilket betød at ALT har været lukket. Derfor fik vi ikke set Frida Kahlos hus eller Louis Barragáns hus, som stod højt på vores liste, og der var desværre også et par restauranter vi måtte opgive. Til gengæld har vi haft byen for os selv – der har været absolut ingen trafik og de museer vi har besøgt, har været dejligt stille. Her er en lille fotodagbog fra vores dage, med lidt tips til de steder vi rent faktisk besøgte.

Vi ankom sent d. 24. December, mit rejseheld taget i betragtning, var det et under at vores fly KUN var et par timer forsinket. Vi tog direkte til vores hotel i Condesa DF – Barefoot Hotel. Det er et hotel/hostel og jeg vil sig at det til prisen var helt perfekt. Det er ikke noget vidunder eller mega luksus, men det ligger sindsygt godt er fint og rent – men det er så også det. Vi var der nærmest ikke, hvilket er derfor jeg ikke har fået taget et eneste billede af det, på trods af at de har det flotteste gulv… Jeg bookede endnu engang på Hotels.com og fordi vi bookede 2 dage før, kostede det omkring 400kr. per nat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søndag d. 25. December mødtes vi med min veninde Elise (som er grundlægger af Truss NYC) og er født og opvokset i Mexico City. Vi spiste morgenmad på Downtown Hotel i centro som har en mega nice gårdhave og helt perfekt brunch.

church

market

Efter morgenmaden så vi the Metropolitan Cathedral som afholdt julemesse. Kirken er vanvittig stor og smuk – klart et besøg værd. Efterfølgende tog vi en uber til La Lagunilla Antik Marked i en anden del af centro. Markedet fylder et par gader og du kan finde alt fra vintage kjoler, accessories, legetøj, smykker, møbler og endda hundehvalpe… (!). Jeg købte den vildeste kjole med perlebroderi, som jeg viser asap.

antro jumex antro2

Efter La Lagunilla tog vi hen på Museo Nacional de Antropología som ligger i en kæmpe park i midten af byen. Museet har afdelinger med alt hvad der berører Mexikansk kultur og selve bygning af Pedro Ramirez Vazquez er virkelig smuk i sig selv. Efterfølgende gik vi gennem parken og tilbage til Condesa området, mens byen blev badet i lyserød solnedgang #pænt. Vi sluttede aftenen af på Hotel Condesa DFs tagterrasse med drinks.

coyocanmar

Mandag morgen sov vi længe (det er vel ferie) og efterfølgende tog vi til det område der hedder Coyocan, et virkelig hyggeligt og lokalt kvarter i downtown Mexico City. Vi spiste morgenmad på en helt tilfældig café inden vi besøgte et marked lige ved Coyocan Square hvor jeg købte alle de perleøreringe jeg kunne nå. Der er en gruppe af Mexikanske håndarbejdere der laver ting i perler og de er helt vildt seje – bestemt også værd at kigge efter overalt i Mexico.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter morgenmad og marked gik vi rundt i Coyocan kvarteret og så Frida’s hus udefra 🙁 Hele kvarteret er SÅ smukt i de flotteste farvede huse og brede veje med palmer på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi endte i et andet kvarter – San Angel som ligeledes er helt fantastisk smukt og farverigt og meget traditionelt. Der ligger nogle vanvittige huse i de gader. Vi trængte til en pause og en drink (det er jo ferie…) så vi satte os på San Angel Inn der har en drømmeagtig rosengårdhave med store bløde sofaer hvor vi fik margaritas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Senere på dagen tog vi til Roma Norte som ligger lige op ad Condesa DF (hvor vores hotel ligger). Vi spiste frokost på Belmondo som er en moderne mexikansk café (med det fineste logo) og shoppede i Tuza på Calle Colima, en pop up shop udelukkende med Mexikanske designere. Roma Norte og Condesa er klart de mere smarte og fancy kvarterer i Mexico City og der er masser af cafeer, kaffebarer og butikker.

Jeg kunne sagtens have brugt et par dage mere på at udforske byen – MEN som plaster på såret for denne sparsomme guide, har jeg bedt min veninde Elise om at lave en guide til alle hendes favoritsteder – så stay tuned!

 

2 kommentarer

  • Hvor ser det fantastisk ud!! Må hive Lasse med til Mexico igen snart. Håber du er landet godt herhjemme igen :-*

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Mexico City er en super fed by og SÅ undervurderet. Den er trendy og man spiser virkelig, virkelig godt til ingen penge. Er ret så forelsket i DF 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Happy NYE & bye bye 2016