The PJ from Mads Nørgaard

Beauty sleep

sleepy

Reklamelinks: Holistic Silk sleeping mask, Star Wars alarm clock & Playtype notebook.

Åhh skønhedssøvnen. Den er så vital og alligevel er jeg dårlig til at få mine 8 timer og jeg har altid haft svært ved at falde i søvn, når jeg først ligger under dynen. Siden jeg var helt lille har det værste været at skulle i seng – som 5 årig blev det til en hel del moslen rundt og nu som voksent (fornuftigt) menneske, udmønter det sig i en masse overspringshandlinger og udskydelse af sengetid… Rigtig fornuftigt når jeg har en pakket hverdag hvor jeg har brug for al den energi jeg kan få. Jeg tænker jeg ikke er den eneste der ligger og kigger, vender og drejer mig og stresser over at timerne går, mens jeg ikke får lukket et øje?

For et par år siden gjorde jeg noget ved det. Jeg havde prøvet alt muligt med søvnvinduer, vejrtrækningsøvelser, piller og dråber, men intet af det havde en mærkbar effekt. Så jeg gik mere old school tilværks. Jeg ændrede 3 væsentlige ting, som har haft en virkelig positiv effekt. Det er bare mærkbart når jeg er veludhvilet, både i forhold til overskud og energi til at komme igennem dagene, få trænet set venner og være produktiv på mit arbejde, men det ses også på min hud. Den stråler mere når jeg har sovet godt og længe. Derfor tænkte jeg at jeg ville dele mine dyrebart erfarede tips.

Et vækkeur

Jeg købte et Star Wars Darth Vader Lego ur for et par år siden, som har erstattet min telefon som væggeur og alarm. Det betyder at min mobil (og computer for den sags skyld) altid ligger i et andet rum. Det gør at jeg ikke bruger 20 minutter (som minimum) inden jeg skal sove på at scrolle igennem instagram, læse facebookartikler og kigge på memes (ja, fornuftigt voksent menneske…) og det samme om morgenen. Det sparer mig tid, næsten 40 minutter hver dag, og det er en hel del lettere for mig at falde i søvn når jeg ikke lige har lagt min mobil.

Sovemaske

Det her er mit livs tip! En sovemaske. Jeg har en fra Holistic Silk og jeg sværger, det er nærmest mit dyrebareste eje. Den er lavet af silke og velour og er fyldt med tørret lavendel, hvis duft virker beroligende – meget spa agtigt, faktisk. Jeg sover med den hver nat og tager den med på rejser, flyveture andre lange rejser. Den lukker af for lys, så man kan sove virkelig længe med den. Den er efterhånden også blevet en så fast del af min ‘godnat’ rutine at jeg automatisk bliver træt når jeg tager den på.

Fix things

Ofte når jeg ikke kan sove, ender jeg med at stresse over alle mulige, mere eller mindre ligegyldige ting – fik jeg svaret på den mail?, hvornår skal jeg lave momsregnskab?, hvad skal jeg have på i morgen?, jeg skal op om 6 timer…, kan jeg nå at støvsuge i morgen?, bliver jeg usund og ubalanceret fordi jeg aldrig sover 8 timer om natten?, burde jeg få tjekket min skønhedsplet på benet? tog jeg den rigtige uddannelse?, hvem er jeg?, jeg skal op om 5 timer og 27 minutter… Kender i de nætter? Skriv de ting ned du stresser over, kig på dem næste morgen – jeg lover dig at halvdelen af dem virker fuldstændig ubetydelige i dagslys – og sæt dig for at ordne de ting du bliver stresset over. Lav momsregnskabet, læg tøj frem om aftenen og få bestilt en tid til lægen. Det virker ret banalt, men det hjælper!

Jeg håber i kan bruge min sovetricks til noget – jeg ved i hvert fald at jeg aldrig vil kunne leve uden en sovemaske igen, haha! Og hvis når det er helt galt, så må man bare acceptere en søvnløs nat, minimere aftalerne næste dag og power through, det er overraskende så meget man kan på et par timers søvn.

Jeg har sovet en hel del denne weekend og mine planer for min søndag aften er nogenlunde ligeså, i morgen smutter jeg nemlig på tur igen – denne gang til Berlin!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The PJ from Mads Nørgaard