Faking Paris

Monday kicks #22

mondaykickssamba

Reklamelinks: Adidas Originals Samba available at Rezet Sneaker Store

I fik en lille teaser på hvad jeg i dag har valgt som #mondaykicks her og her. Det er nemlig en af Adidas’ modige satsninger i denne sæson, nemlig en 90’er darling (har alle ikke haft dem til gymnastik?) Samba. De kom oprindeligt på markedet i 1950 og var lavet til fodbold på glatte/isede overflader, hvorfor sålen står så godt fast på underlaget. Derfor er det mørke gum sål også så ikonisk for denne model. Som jeg husker det, var det en kommerciel og populær sko i løbet af 1990’erne hvor det for mig var sådan en ‘gymnastiksko’ eller en ‘håndboldsko’ – dvs. indendørs sportudøvelse. Nu er den tilbage og bliver lanceret som en mode-sneaker med masser af historie fra sin sportslige oprindelse. Jeg synes den kommer på banen som en fin forlængelse af først Stan Smith, så Gazelle, Campus, Hamburg og nu Samba. De andre sneakers har banet vejen for en bedre forståelse for den smallere silhuet og den lavere sål. Den er stadig ret flad, hvilket var lidt en udfordring da jeg tog billeder af den, så den skal lige sådan, præsenteres på den rigtige måde. Den kan ellers virkelig se flad ud. Haha.

Hvad siger i til Samba? Er i klar på dem eller er det for meget en ‘håndboldsko’?

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Faking Paris