Things Lately in march

Bye bye to go coffee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den sidste uge hvor jeg har brugt 90% af min tid på enten at flytte, sparke rundt til flyttekasser, lede efter ting i flyttekasser eller tømme flyttekasser, har jeg af samme grund (haft underligt tøj på – så ingen dagens) ikke haft de helt samme muligheder for at lave mad, og især morgenkaffe som jeg plejer. Jeg har derfor brugt en hel del flere penge på take away og kaffe, end normalt. Og hvis der er to ting jeg elsker – så er det kaffe og take away (altså pizza). Men nu er jeg ved at være træt af det, og min bankkonto er ved at være træt af det, så jeg har taget en beslutning, om end drastisk, så er det stadig i det små – nul købe kaffe i April (nul take away må blive en anden måned, det magter jeg ikke #girlgottaeat). Jeg har regnet ud at jeg bruger mellem 20-70 kr. om dagen på kaffe og i gennemsnit nok en 50’er, og ganget med 30 dage, bliver det altså 1500kr… Det er da også en slat penge at bruge på kaffe. Jeg faldt forresten over denne her artikel (ahem), som er ret interessant læsning.

Nå men for 1500 kr. der kan man købe en flybillet til Paris, et par Céline Diane solbriller (næsten), give lidt mere til fx. Unicef, shoppe alle mulige pæne ting til min nye lejlighed hos Ellos som har 25%, købe de her (endda i begge farver) eller jeg kan spare dem op (mest fornuftigt, selvom jeg tror jeg køber solbrillerne). Hvis nu jeg så holdt mit købe kaffe forbrug stangen på ca. 500kr. om måneden (shit det er også meget at bruge på kaffe), så ville jeg alligevel også kunne spare 1000kr mere op hver måned og så ville jeg have 12.000kr. efter et år. Det er altså en tur til New York, en rigtig smart (og dyr) taske, fx denne her eller en (måske to) hundehvalpe mere. I kan godt se hvor jeg vil hen ik?

Så nu tager jeg altså en kold tyrker på at købe to go kaffe i en måned, for at se om jeg ikke kan sænke mit forbrug. Jeg har selvfølgelig min genanvendelige kop fra Jack’s, som helt sikkert bliver en god følgesvend på morgen hundelufteture. En helt anden snak er selvfølgelig at minimere brugen af pap to go kopper, men det må blive i et andet indlæg. Men det er selvfølgelig stadig vigtigt #miljø ✊🏼

Hvad siger i til mit forsøg? Bruger i selv mange penge på to go kaffe?

3 kommentarer

 • Louise Sundorf

  Er smartbuyglasses en ok hjemmeside, har du bestilt derfra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frede

   Yes de er helt ok! Det er der mine Céline solbriller er fra!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig god idé. Jeg havde en lang periode, hvor jeg købte morgenmad ude hver morgen, fordi jeg pendlede og var for træt til at lave noget, når jeg vågnende. Det var noget af en øjenåbner, da jeg opdagede hvor mange penge om måneden, der rent faktisk gik til det. Og det gjorde en kæmpe forskel i mit budget, at jeg efterfølgende sørgede for altid at have morgenmad derhjemme – om det så også bare var havregryn med mælk.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Things Lately in march