Things lately in April

No to go coffee: The verdict

kaffe

Så er der gået en måned siden jeg startede dette forsøg – ingen to-go/købe kaffe i en måned. Jeg var træt af at bruge så mange penge på kaffe, når jeg til hverdag har rig mulighed for at lave kaffe hjemme og på mit arbejde.

Hvordan gik det så? Jo altså, det gik faktisk ret godt og det har ikke været svært at modstå fristelsen i at købe kaffe. Jeg har brugt min genanvendelige kop som jeg har købt hos Jack’s og har lavet en god rutine ud af at lave en kande kaffe om morgenen og tage koppen med på morgen hundeturen. Om eftermiddagen har jeg taget kaffen på kontoret eller hældt den i koppen hvis jeg skulle rundt omkring. Jeg drikker for det meste bare sort filterkaffe, og det er til at komme i nærheden af de fleste steder og det går hurtigt at lave om morgenen.

Der hvor den ikke gik – Okay, jeg har brugt penge på kaffe i denne måned, jeg kunne sikkert godt have undværet det, men det var i nogle situationer hvor jeg tænkte at det ville være lettere. De situationer hvor jeg købte kaffe har været til møder på en café – fx et langt fredagsmøde på Sonny med mine kollegaer, det krævede hele to kopper kaffe og jeg kunne dårligt tage min egen med. Jeg havde også møde med en samarbejdspartner på en café og her virkede det underligt at købe en juice, bare for at undgå at købe kaffe, når det nu var det jeg havde lyst til. Jeg spiste også morgenmad med Sidsel på Mirabelle hvor der røg et par kopper ned, igen er det svært at medbringe sin egen kaffe på cafeer… Haha.

Der har også været 3 situationer hvor jeg bare bukkede under og købte en kop kaffe. Da jeg var på Tradono Marked på Papirhallen havde jeg en kop med i thermokruset, men den holdt jo kun lige i starten. Jeg var virkelig træt og overgav mig til Kalles Kaffe der stod foran markedet og solgte lækker kaffe. Jeg fik den dog i min egen kop og sparede dermed en to go kop. Sidste weekend vækkede min hund mig meget tidligt fordi den bare SKULLE ud. Altså vi snakker kl. 7.45 på en lørdag (!). Jeg kunne se på situationen at jeg ikke kunne nå at lave en kop kaffe at tage med, og at det ville blive en lang tur, så jeg købte en kop hos Emmery’s. Den var dog virkelig god.

Endeligt så har den sidste uge været ekstra hård og jeg har været virkelig meget på arbejde. Jeg glemte min egen kop to dage i træk og havde et par øjeblikke hvor jeg tænkte at jeg ikke ville komme videre uden kaffe, og jeg havde ikke mulighed for at tage fra kontoret – så kaffe købte jeg altså.

Status er at jeg i denne måned har købt følgende:

2 Kopper kaffe på Mirabelle – 60 kr.

4 Kopper kaffe på Sonny – 80 kr.

1 Cappucino to go fra Emmery’s 43 kr.

1 Kop kaffe hos Kalles Kaffe 25 kr.

1 Kop kaffe hos Jack’s 20 kr.

I alt har jeg brugt 228 kr. på kaffe i April måned i modsætning til min forventning om at bruge helt op mod 1500 kr. på kaffe fordi jeg i cirka i gennemsnit bruger 50 kroner på kaffe om dagen, hvilket selvfølgelig er højt sat, men desværre ikke urealistisk.

Mit formål med dette forsøg var selvfølgelig at bruge så få mønter på kaffe som muligt, men succeskriteriet var ikke at jeg skulle skrive 0 kr. i ovenstående status. Jeg har denne måned meget nøje overvejet om det var det ‘værd’ at købe en kop kaffe, og jeg har virkeligfået et andet syn på at bruge 20 kr. her og 35 kr. der på kaffe – det er ikke nødvendigt og det er spild af penge.

Jeg vil helt sikkert bestræbe mig på at fortsætte denne her vane fremadrettet, og jeg har faktisk kun meget få gange tænkt over at det var nedtur jeg ikke ‘måtte’ købe kaffe, så mon ikke det er vejen frem?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Things lately in April