Monday kicks #31 Soulland meets Rezet II

Location scouting: Valby

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Indlægget er sponsoreret af BoligPortal

Forleden dag tog jeg min kæreste under armen for tage på en lidt anden location scouting. Normalt tager jeg slet ikke min kæreste med på location scouting og normalt kigger jeg efter pæne døre og flotte vægge til outfits her på bloggen. Denne gang var formålet dog lidt mere afgørende. Vi er nemlig på udkig efter hvor vi skal bo næste gang. Pt. bor vi til leje i en skøn lejlighed, men det er midlertidigt og desværre også lige lidt for få kvadratmeter.

I slutningen af 2016 besluttede vi os for at sælge vores lejlighed på Vesterbro for at få lidt luftforandring. Vi er stadig vilde med Vesterbro og det lokalmiljø der findes, men vi er også klar på at prøve noget nyt. København er jo meget mere end fx Vesterbro og jeg kan mærke at jeg har behov for at undersøge forskellige områder før vi beslutter os. Det handler både om miljø, kultur og i sidste ende hvor vi kan få den bedste lejlighed. I samarbejde med BoligPortal, som har det største udvalg af lejeboliger i danmark, har jeg derfor taget udfordringen op for at besøge et af de områder som jeg kunne forestille mig at bo i – nemlig Valby. Så der gik turen til, med kæreste og hund  – det er jo trods alt os alle der skal bo der.

Vi cyklede fra indre by ud af Sønder Boulevard, gennem Carlsberg og endte midt i den nye Carlsberg By hvor Frederiksberg ender og Valby starter. Carlsberg byen forandrer sig hver gang jeg er der og jeg tror det bliver den perfekte ‘lim’ tl at forene Frederiksberg og Valby. Der er sindsygt meget liv allerede. Vi har jo boet på Vesterbro sammen i 8 år, så den del af Valby er bestemt ikke fremmede for os, særligt Vestre Kirkegaard og den lille bro over mod Valby Langgade er et af vore favoritsteder. Så der gik vi selvfølgelig forbi. Når man går langs togbanen op mod det centrale Valby, kan man seriøst få nogle boligcravings. Der er de vildeste huse og de flotteste haver, at kigge på.

Vi gik videre op af Valby Langgade og bevægede os ned mod Downtown Valby. Vi gik forresten forbi en lampebutik og en butik med marrokanske møbler og tæpper som jeg hurtigst muligt skal tilbage til. Der var så mange pæne ting. For snart mange år siden arbejdede jeg på Nordisk Film og hele området der er jo så fint – faktisk har jeg lige siden, drømt om at bo på Smedestræde, en lille gade bag Valby Langgade, med et lidt lavere byggeri. Vi gik forbi Nordisk Film, som må være et af Valbys top-attraktioner og så danmarks ældste filmstudie (ude fra, men bevares, det er da ret sejt). Bagefter gik vi rundt i området ved stationen inden vi satte os på TH. Cafe, en udendørs café med kulørte lamper, tusinde planter og tæpper og fik en kold drik. Da vi sad der mindede det faktisk lidt om Brooklyn. Misforstå mig ikke, men beliggenheden, de lave bygninger og følelsen af at de mennesker der var der, rent faktisk bor i området, mindede mig helt vildt om Brooklyn. Det er faktisk noget både min kæreste og jeg vægter højt, at bo i et område som har den der lokale vibe, hvor der er et sted rundt om hjørnet hvor du kan rende ind i din nabo, istedet for at du skal langt væk fra din hoveddør for at hænge ud. Sidst på eftermiddagen truede regnvejret dog lidt for meget og vi cyklede hele vejen gennem Valby, Vesterbro og Indre by for at komme hjem. Når jeg cykler tværs gennem København på 15 minutter, så føler jeg mig virkelig heldig at bo i sådan en nice by. Der er så forskelligt fra kvarter til kvarter, men der er mennesker på gaden, så meget grønt og cykelstier over det hele. Det er godt nok nice.

Nå, men hvis i nu overvejer at tage til Valby for at kigge på bolig, så har jeg samlet 5 steder i skal besøge;

  • Nordisk Film – det er en selvfølge, bare turen fra Valby Station er hyggelig.
  • TH. Café – drik en kold rabarber saft og spis en mini pose chips i den hyggelige gårdhave.
  • Valby Kino – den hyggeligste bio i København. Sidst jeg var der, fik min lillesøster lov til at være med til at lave popcorn.
  • Riccos – god kaffe i det lille gavlhus.
  • Valby Big Bowl – det må næsten tælle som den originale bowling oplevelse, i hverfald for min generation. Shit det er sjovt at bowle og endnu sjovere med popcorn og fadøl.

Hvor drømmer i om at bo?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monday kicks #31 Soulland meets Rezet II