Danish underwear

What to look for: Apartment hunting

bolig

Indlægget er sponsoreret af BoligPortal og indeholder reklamelinks.

Som jeg har nævnt på bloggen flere gange og senest i mit indlæg om Valby, så er jeg pt mellem lejligheder – eller det vil sige fast ejendom.

Jeg bor til leje i den fineste lejlighed ved Nyboder og jeg priser mig lykkelig for at have fundet den – det er nemlig en jungle at finde ud af hvor man skal bo og i hvad! Lejlighed, hus, værelse? Hvor mange kvadratmeter har du brug for og ikke mindst hvad kan du betale? Der er mange ting at overveje og da jeg lige har været i den situation, har jeg samlet et par tips til hvordan lejebolig søgningen kan gå lidt lettere og ikke mindst indsnævres.

Hvor vil du bo? Beliggenhed er for mig en af de vigtigste faktorer ved at finde en lejlighed. Jeg er egentlig interesseret i flere forskellige områder, og det er ikke så vigtigt om det er Vesterbro, Nørrebro eller Valby, men det er vigtigt at det er et sted hvor der er liv, hyggelige spots i nærheden, et godt sted at gå tur med min hund og gode indkøbsmuligheder. Derfor vil jeg anbefale at tage rundt i kvartererne og finde de gader som opfylder dine krav. Notér dem og brug dem i din søgning. I Valby var det særligt området omkring Nordisk Film, der tiltalte mig.

Hvad er vigtigt? Når du søger efter bolig kan du skrue op og ned på mange forskellige parametre – pris, størrelse, værelser osv. Find ud af hvad der er vigtigt for dig. Er det at have 3 værelser? eller 120 kvm med kun ét værelse? Har du et højt beløb du kan bruge på boligydelsen eller vil du gerne betale mindre? Det virker måske trivielt at overveje de her ting, men det kan jo sagtens være at du kan få dobbelt så mange kvadratmeter for 2000 kr. mere end det du oprindeligt havde sat af til husleje – og måske det er det værd?

Hvad er din ‘ting’? Denne her er lidt speciel, men både min kæreste og jeg har snakket meget om det der med at have en bestemt ‘ting’ man kigger efter når man søger lejlighed. Heldigvis er vi ret enige og vores ‘ting’ er vinduer. Vi er begge to opsat på at bo steder med gode vinduespartier. De må gerne være store og brede og giver masser af lys – så kan vi sagtens gå ned i kvadratmeter, så længe vinduerne er gode. Haha.

1 kommentar

  • Det er efterhånden mange år siden, at jeg har boet til leje, men vil lige dele et tip, som jeg selv brugte, da jeg var på lejeboligjagt.

    Når jeg havde zoomet ind på et specifik lejebolig, så ringede jeg ofte på hos nabolejligheden eller en anden lejlighed i opgangen. Formålet var at spørge lidt ind til stedet og udlejeren. Også en fin måde at finde ud af, hvem der ville blive mine naboer.

    Langt de fleste har ikke noget imod at fortælle og de er som regel bundærlige, da de ikke har noget på spil.

    Bare et lille tip. Brug det hvis du kan 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danish underwear