131017: Copenhagen

Periods are normal

Indlægget er sponsoreret af Libresse

Synes i egentlig at menstruation er pinligt? Ja undskyld vi starter lige på og hårdt, men siden jeg lavede denne video for 1,5 måned siden med Libresse begyndte jeg at tænke over hvad jeg egentlig selv synes.

Ret skal være ret, jeg går ikke rundt og råber højt om at jeg har menstruation og jeg flasher heller ikke et bind helt uhæmmet i større selskaber, så måske jeg synes det er lidt pinligt, eller i hvert tilfælde meget privat.

Det er på en eller anden måde intimiderende at bare fordi man køber bind eller trusseindlæg, så er der ligesom ingen tvivl om hvad der sker… Det lægger lige for, ik? Og jeg har helt sikkert været der hvor jeg fyldte alt muligt random i indkøbskurven for at skjule en pakke bind, og SELVFØLGELIG virker stregkoden alligevel ikke og ekspedienten må kalde ‘hallo hallo, Søren, hvad er prisen på en økonimipakke bind?’. Hvilket fik mig til at forsøge at smelte mig selv ned i supermarkedets linoleumsgulv. Det er ligesom bare sådan noget der altid sker. Og jeg bliver pinlig over det, selvom det slet ikke er pinligt.

340af581-2389-4f1b-bdd6-66cd9be8b442

Det er da faktisk rimelig fantastisk at vores kvindekroppe (sorry, jeg ved godt det er irri skrevet, men hør mig lige ud), fungerer som de gør. Menstruationen er en del af den reproduktive cyklus, og en ret vigtig del af en, endda. Man kan måske nærmest sige at det er garanten for at hele maskinen virker som den skal (hej hej nu lyder jeg så som min mor). Selvom det er smertefuldt og i mange henseender, død upraktisk, så er det også meget naturligt og faktisk helt nødvendigt.

Dog behøver jeg slet ikke at trykke mig en menstruations t-shirt og vifte med bind i tide og utide, men jeg tror jeg vil tage mine egne ord til mig (#typen) og gøre det lidt mindre pinligt. For det er jo også lidt et valg, at gøre det pinligt, fx nede i supermarkedet. Altså hvad skulle der ske? Skulle en fremmed person lige pludselig pege fingre og råbe ‘Adddd hvor er du kikset fordi du har menstruation’, nej vel? Jeg tror i hvert fald selv at jeg gør det mere pinligt og tabubelagt end det egentligt behøver at være. Igen, det behøver jo heller ikke at være overdrevet den anden vej, måske bare mere normalt?

037403bb-8d03-4f2b-83bf-6e50826e1170

I videon ovenfor er udpenslet en heeeelt normal dag for mig… Ej selvfølgelig ikke. Men tanken var den der følelse af at være træt (SÅ træt) og måske ikke føle sig helt på toppen, men alligevel tage nice tøj på, give sig selv et peptalk i spejlet (please jeg ikke er den eneste) og så smutte ud og lave noget nice, for ligesom at kvælde den der trætte og ugidelige følelse. Om det er med en kop kaffe eller at tømme en kiosk for chokolade, ja det skifter lidt. Nogle gange er det også virkelig nice at løbe en tur (tro det eller ej, men de endorfiner du udskiller ved at dyrke motion, er den vildeste medicin mod mavesmerter og træthed, du skal bare lige afsted) og nogle gange er det meget bedre at lægge under en dyne på sofaen, spise prinsesse Thyra kager og se serier. Jeg kan anbefale Big Little Lie, Ozark, VEEP og Fargo. What ever floats your boat. I videoen er det altså dåse cola, popcorn og chokolade der gør tricket for mig. Hvad er jeres go to?

Libresse udlodder desuden 5 gymbags med alt muligt lir i, til jer som en ekstra lille treat, og for at deltage i denne give away skal i blot skrive jeres bedste snack-tip i kommentarfeltet. Om det er gulerodsstave med peanutbutter, is fra bøtten, ostemadder med pålægschokolade eller hvad ved jeg, så fyr den af og del ud! Jeg finder vinderne d. 25. Oktober.

Libresse – #BloodNormal on Vimeo.

Tjek også lige Marie, Caroline og Amalies videoer og indlæg i denne kampagne ud!

52 kommentarer

 • niels nyboe

  ja øh..
  den er sku læst på engelsk:9
  https://www.youtube.com/watch?v=MFc-nqOo0zQ
  og tillykke til christoffer:) ggcc…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Det skifter måske lidt, men jeg har en snack, som altid fungerer, nemlig dildchips! Jeg kan ikke forklare hvorfor, da jeg normalt ikke er til dild … men hey, the heart wants what it wants.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria Bruun

  Mine favoritter ændre sig hele tiden, men for tiden er stort set alt med humus en favorit, især gulerodsstave. Derudover går man aldrig, aldrig, aldrig galt i byen med lidt chokolade:)) – lækker video forresten!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria Bruun

  Mine favoritter ændre sig hele tiden, men for tiden er stort set alt med humus en favorit, især gulerodsstave. Derudover går man aldrig, aldrig, aldrig galt i byen med lidt chokolade:))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Mine snacks ændre sig hele tiden, men chips og chokolade er altid min go-to. Rettelse; jeg snacker alt hvad jeg overhovedet føler for i det gældende øjeblik!
  Pt. er det dog p-tærter med karamel og saltede peanuts! 8)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Würtz

  Toms chokoladeskildpadder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Vingummi-smileyerne købt i kæmpe bøtter i Tyskland (helst de lilla), og så ved jeg godt, det ikke rigtigt er en snack, men lasagne og hvidløgsbrød er et must. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Brandhøj

  Digestive med (tand)smør og mørk pålægchokolade!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes ikke det er decideret pinligt at have menstruation, men jeg flasher heller ikke et bind på vej ud til toilettet 😊 har dog intet problem med at snakke om det – heller med min kæreste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie Nielsen

  Wow en fin lille video. Rigtig godt lavet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt klart på mælkesnitter (dem med chokoladeovertræk) og avokadomadder! Haha, sjov kombination, egentlig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silje

  Ej hvor kan man bare ikke blive andet end i godt humør af at se den video 🙂
  Mit bedste snack tip er helt klart bland-selv slik – så kan man få lige det man har lyst til, og som passer til de sære cravings man kan få den tid på måneden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  1 kg af de gule M&M’s 😱😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Mælkesnitter !!! + varmepude 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Hjemmelavet popcorn med smør og salt – det lyder omstændigt, men det er bare helt perfekt og skålen kan med fordel placeres lige midt på mens smerterne, når man ligger på langs

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Helt sikkert toast 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Bland selv slik fungerer altid!! Ellers vil jeg nu heller ikke lægge skjul på ostehaps 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette R

  Choko/Mint chokolade, Faxe kondi og en varmepude. Det er den sikre løsning HVER gang👌🏼🍫🍫🍫🍫
  Hygge med veninderne gør mig også altid i bedre humør💃🏼🍷🍪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Hansen

  Blandselv slik og 70% chokolade er altid en sikker og nem snack 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Solskin

  Chokolade og is

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina H.

  Jeg elsker honningmadder med æble og kanel på, mums. Enten på en seriøs glutenbombe af et franskbrød eller på et knækbrød. Mums.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hvedekernepude, er vejen frem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Varm kakao, ristet rugbrød med ost og peanutbutter direkte fra bøtten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Tivolistænger – hvis det skal være en lille snack! Ellers Chips med hjemmelavet quacamole 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg er så heldig sjældent af have cravings når jeg har mens. Dig har jeg det så resten af måneden 😂 Og bedste snack er altså bare mælkesnitter!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde J.

  Kitkat.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Kirstine

  Hah, elsker den video! Min ultimative favorit snack er Coco Pops Crunchers med iskold sødmælk på!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Julie

  Jeg ville ønske, at min var lidt mere til den sunde side, men den har længe stået urokkeligt på et halvt kilos bland selv, når det står slemt til. Eller bare står lidt til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene B.

  Jeg har knækket koden til den perfekte snack-kombi! Rød Panda lakrids, Marabou med Daim og Snack Chips fra Kims. Det er vigtigt at have alle 3, da kombien af choko, crunch og lakridsen er helt geni. Prøv det, jeg lover det er et hit 👌🏼👌🏼👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • PIZZA! Og det er vigtigt at bestille med ekstra ost :-DDD

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hvor ER det en nice film, Frede!
  Hos mig skal der rød peberfrugt og salt lakrids til. Ikke i kombination, men jeg craver altid de to ting i perioden 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone D

  Bland selv og saftevand 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sigrid

  Helt klart bland selv slik, her kan man jo få stillet alle sine cravings 😀 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Chokolade og Pepsi Max🙌🏼 Min kæreste har efterhånden også lært det, eftersom han bliver sent afsted efter der hver gang😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Min go to snack er helt sikkert popcorn og cola. Det virker hver gang 😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Dadler, nødder og mørk chokolade. Altid. Jeg elsker det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise R

  Chokolade, og lidt mere chokolade 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Marie

  Chiiiiiiips, chips, chips! Allerhelst med salt & vinegar. Intet over, intet ved siden af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Mælkesnitter. Og det skal være de billige fra Rema med chokolade rundt om!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siv

  Når jeg har menstruation befinder min krop sig i en sær blanding af kvalme og craving. Og der fungerer kombien salt/sødt/sprødt altid! Har tre yndlings knækbrødsmadder med dette tema: tahin+honning+kanel+havsalt, gedeost+figenmarmelade og peanutbutter+nutella eller hakket chokolade. Haps!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Teresa

  P-tærter med karamel og blodappelsinsodavand redder enhver dag! 🌴

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Chokolade. Og er alle skuffer tomme, så er det pålægschokolade 😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Min favoritsnack? Chokoladeis!! Bliver aldrig træt af det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Vandmelonslik fra Bebeto! Har man ikke smagt, skal man se og komme igang. Det er det bedste, og jeg skal snart have fyldt lageret op 😉
  Dadler med nutella og evt en mandel eller hasselnød er virkelig også en sand livesaver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Aaaaalt chokolade. Alle slags. Meget af det. Og så en dyne og en god film. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Når det er den tid på måneden, får jeg altid lyst til noget så mærkeligt som frossen frugt. Især frossen mango eller vindruer. Virkelig lækker snack 😜

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Når jeg ikke ligger i fosterstilling og kramper den, bager jeg kage. Helst noget chokoladeagtigt med masser af smør og sukker. Det er den barske sandhed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Pizza, dåsecola og bland selv✌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Ej jeg er så meget med på Chips med dip. Den er en sikker vinder hver gang. Det værste er hvis man har snoldet og bare slet ikke har lyst til sin snack alligevel. Men Chips fejler aldrig i min verden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Okay, det er ikke et tip, men blot en af mine yndlingssnacks; Chips med dip😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Min favorit er helt klart en pose bland selv udelukkende bestående af jordbærmåtter og fyldte chokolader, selvfølgelig liggende og med fjernsynet tændt 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

131017: Copenhagen