Hvorfor jeg ikke giver julegaver

Keep steamin’ – Philips EasyTouch Plus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklame for Philips Steamer EasyTouch Plus

For et par uger siden snakkede Sidsel og jeg om en steamer i SMART the podcast. Eftersom vi begge to har arbejdet som modeassistenter, stylister, butiksassistenter – så kender vi til ‘damperens’ magi. For shit det er altså optur at steame tøj, istedet for at finde strygejern og bræt frem og stå og bakse med skjorteærmer og folder. Jeg slog mig fast på at en steamer er the way to go, og det synes Philips åbenbart også. Umiddelbart samtidigt, fik jeg en henvendelse om jeg ville teste Philips EasyTouch Plus steamer. Det ville jeg sjovt nok gerne!

Da jeg arbejdede i InWear (den der lå på strøget i sin tid), mødte jeg altid ind 8.30 når jeg havde åbnevagt, fordi jeg havde dampe tjansen. Dvs at jeg stod i kælderen og dampede tøj hele formiddagen, inden det skulle op og hænge i butikken. Intet røg fra lager til butik inden et smut forbi damperen. Jeg har godt nok også dampet en hel del tøj til fotoskydninger af modeserier, lookbooks og kampagner – men sjovt nok har jeg aldrig haft en damper selv.

Nu tænker i måske, hvad er en damper eller en steamer egentlig? Det er et super avanceret dampstrygejern, som istedet for at have et stort og bredt stykke at ‘stryge’ med som på et almindeligt strygejern, så har det er lille dampe-hovede. Igennem en lang slange, fordeles dampen fra en beholder med vand der bliver varmet op – og dermed skaber damp. Sounds weird? Se billedet her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Philips EasyTouch Plus Steamer

Jeg synes personligt at en damper et meget mere praktisk og lettere at bruge end et strygejern. Faktisk så er man meget mere skånsom mod tøjet med dampen, i forhold til at kampstryge fibrerne i smadder med et strygejern. Jeg synes også et strygejern kan lave uønskede folder og ikke kommer hen i de der små kroge, som en damper fanger. Du får ikke den der helt stive fornemmelse af en nystrøget skjorte – men selvfølgelig er tøjet glat og pænt.

Særligt materialer som silke, er meget mere nice at dampe end at stryge. Og faktisk, ik, så kan man dampe strik, fx en nice cashmere trøje som er blevet helt mast af at lægge på hylden, eller har mærker fra bøjlen. Smart ik? Dampen fra steameren genopretter fibrerne så tøjet ser mere nyt ud og så fjerner dampen faktisk lugt. Så du kan sagtens dampe en sweater istedet for at vaske den (altså selvfølgelig kun hvis den ikke er smurt ind i ketchup, men fx bare lugter lidt af menneske – kender i det?).

Sådan rent praktisk så fylder sådan en fætter selvfølgelig lidt mere end et strygejern, men stangen kan foldes helt sammen og så fylder den kun det samme som en støvsuger (husholdningsproportions referencer). Udover damp-hovedet, så er der en tilføjelse til dampehovedet der gør at du kan lave pressefolder (fx på bukser): Der medfølger også et steamboard (som du kan hænge tøjet over, som fx et strygebræt så det giver lidt modstand) og så er der min favorit feature – en steam grillhandske! Så du ikke brænder nallerne når du damper. Det er sådan en sølvmuffe, og den er simpelthen så nice.

Ps. Et lille tip er at strække lidt i tøjet (forsigtigt) imens man damper, så bliver resultatet endnu bedre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resultatet

Jeg testede løs med Philips EasyTouch Plus steamer på min gule top inden jeg skulle til julefrokost i sidste weekend. Jeg steamede også lige en sort silkekjole fordi jeg ikke kunne stoppe med at dampe, haha.

Philips EasyTouch Plus kan købes lige her hos Elgiganten og i kan få 300kr. i rabat hvis i bruger koden FREDE300 (gælder til og med 31/12/2017).  Så kan i hoppe ind i det nye år, uden creases 😉

2 kommentarer

 • Marlene Høj

  Det er dæleme smart – Er den let nok at bruge lære kræver det en speciel teknik?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frede

   Hej Marlene, ja det synes jeg – men har jo også mange års erfaring med dampere, haha! Ej den er super let og det der steam board gør at tøjet holdes på plads. KH Frede

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor jeg ikke giver julegaver