SMART the podcast Episode 8 - How to do photos & instagram

Take away i København

takeaway

Take away i københavn

Når du læser det her indlæg, sidder du sikkert og holder juleferie, spiser rester af lækker and og ris ala mande. Dine tanker er sikkert langt fra hvordan du starter det nye år. Helt fair, nyd sofaen og nyd anderesterne – dem er jeg mis på, selvom jeg sidder på en strand i Thailand. Intet slår julemadsrester, intet. MEN jeg har tænkt over hvordan du skal starte det nye år, og mit bud er at det er med hævede burgerøjne og seriemarathon i sofaen, måske endda med tømmermænd. Af egen erfaring er overskuddet minimalt og lysten til at bestille mad der bliver leveret til din dør er stor. (igen kan jeg jo kun tale for mig selv, men måske andre har det på samme måde?).

Måske har i spottet at jeg har haft et samarbejde kørende på instagram med Just Eat? Af den grund har jeg prøvet en hel del take away i København. I anledningen af 1. januar tænkte jeg at samle mine bedste take away oplevelser i en favoritliste. Jeg skal lige understrege at dette indlæg ikke er sponsoreret af Just Eat. Jeg samarbejder med dem på instagram og derfor er den mad jeg har bestilt igennem Just Eat, sponsoreret. Det er lidt kludret, men i forhold til reglerne om skjult reklame er det nødvendigt at skrive det. Anyways, af egen fri vilje (lol), kommer her mine favorit take away steder i København.

Thai

En af mine favorit take away menuer er anything thai og af de forskellige jeg har prøvet i København har jeg to favoritter. Ban Gaw er min gamle (miss u) lokale thai biks, Ban Gaw på Halmtorvet og en af de nyere, Kiin Kiin omfattende udvalg af take away.

  • Kiin Kiin har et stort udvalg af take away restauranter og jeg er faktisk lidt i tvivl om hvordan de helt præcist hænger sammen. Jeg foretrækker Kiin Kiin Westmarket som laver de ondeste Bao (dampede risboller med fyld). Generelt er deres karryretter fra både Aroiidee og Aroii Chai Wong virkelig lækre. Der er altid forskellige grøntsager i og retterne smager aldrig ens. Det er et plus i min bog, da det så kan tyde på at de bliver lavet fra ny af…
  • Ban Gaw er en af de gode gamle thai bikse på Vesterbro og de serverer både virkelig stærke karryretter og satayspyd med ægte kylling. Det er ikke noget fancy, men bare good old thai comfort food.

Sushi

Sushi er i den lidt mere pricey ende af take away skalaen, men ikke desto mindre findes der usandsyneligt meget dårligt… Selv inden for de samme kæder er der forskel på restauranterne. Og selvom jeg elsker crispy ebi, så vil jeg stadig gerne have en lækker sashimi, men fisk der er frisk.

  • Sticks’n Sushi i Adelgade er uden tvivl min favorit restaurant af alle Sticks. Menuerne er altid helt i top når de bliver leveret. Jeg bestiller ofte Perfect Day menu og ekstra sashimi og tangsalat. Der synes jeg man får mest for pengene og virkelig meget forskelligt (og crispy ebi slef!).
  • Hachi Sushi er en total underdog, men virkelig en perle på Østerbro. Jeg kender faktisk til det fra min mor, som altid bestiller der fra. Jeg kan ikke anbefale en bestemt menu, da vi altid bare har bestilt forskellige ting, men det er altid helt i top. Det der adskilelr Hachi er at der er små tvist på nogle af deres retter, fx. maki ruller toppet med små stykker jordbær eller noget andet dimsedut – det lyder underligt, men det er helt perfekt.

Burger

Jeg er en kæmpe burgerfan, og det er meget sjældent jeg ikke har lyst til burger til aftensmade (eller frokost). Dog er burger og take away, ofte en dårlig kombi, da der ikke findes noget værre end en kold burger (og kolde pommes – indsæt selv græde smiley). Jeg har fundet to steder som klarer en burgerlevering/take away burger, så det er dem jeg holder mig til, hvis jeg ikke har mulighed for at spise on location. Mine burger præferencer er en blød brioche bolle og så lidt krims krams som muligt. Ost, salat, pickles (de gode!) og mayo/some kind of sauce. No fuss.

  • Greasy Spoon åbnede for år tilbage, og har stået lidt i skyggen af den kæmpe burgerbølge der har oversvømmet København de sidste par år. Jeg har bestilt minimum 5 gange gennem Just Eat (jeg ved ikke om de har deres egen levering?) og det har været hurtig levering og varm mad alle gange. Jeg Har et kæmpe soft spot for deres onion rings og milkshakes..!
  • Jagger er endnu en Vesterbro favorit, som jeg desværre ikke benytter mig af længere, efter jeg er rykket til at andet postnummer. Til gengæld hentede vi ofte Jagger da vi boede på Vesterbro og bestilte enten gennem appen eller nede på restauranten. Du skal dog ikke have en alt for lang cykeltur hjem, men det er bestemt muligt at få varm mad med hjem. Særligt er jeg vild med deres pommes og de hjernedøde burgerboller.

Det løse

Take away verdenen er jo stor, så der hører selvfølgelig også lidt spots med, som er uden for kategori, eller i hvert fald står lidt alene.

  • Bollyfood er min favo indiske i Kødbyen og da jeg fandt ud af at det kan bestilles fra Vesterbro til København K med Just Eat, var min lykke gjort. Jeg tror jeg har været igennem de forskellige retter et par gange, men plejer at bestille to forskellige hovedretter i deres menu bokse og dele med min kæreste. Vigtigt er det at huske, at de har lukket om søndagen (her kan også indsættes endnu en græde smiley).
  • Dominos er nok den eneste rigtige guilty pleasure jeg har. Men ikke så guilty at jeg er bange for at dele den. Jeg vil ikke kalde det ægte pizza (her kan jeg kun anbefale Bæst, Mother, Saporo D’italia). Men det er det bedste og klammeste junk food til en tømmermændsdag. Ekstra bonus er at de har sygt hurtig levering og du kan bestille cola med…! De har faktisk også en total velfungerende app. Dog skal jeg advare om at deres SMS nyheder er sygt svære at modstå. KH hende der har afbestilt sms service fordi hun ikke kunne styre det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SMART the podcast Episode 8 - How to do photos & instagram