adicolor

Bangkok city guide

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bangkok City Guide

Det er ikke helt i kronologisk rækkefølge men nu starter vi altså lige med lidt om mine dage i Bangkok og et par tips til byen.

Efter 10 dage på Koh Kood, hvor vi virkelig fik slappet af tog vi 4 dage til Bangkok for at opleve en helt anden del af Thailand, shoppe og spise. Jeg har som sagt kun været der en gang før, men har et godt indtryk af området omkring Siam Square. Her boede vi på Novotel Siam, helt fuldstændig standard hotel, med en rigtig fin pool (god til at køle ned midt på dagen). I lobbyen ligger der en helt kanon salon som laver Gellish rigtig billigt. Jeg fik lavet glimmernegle og var meget tilfreds med resultatet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

paragonmallsuper

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siam

Området ved Siam Square er primært shopping malls, der ligger i forlængelse af hinanden. Siam Discovery er fyldt med mærker fra hele verden som Hay, The North Face, Muji, Nike osv. De havde en Head Porter pop up shop da vi var der, hvor jeg købte tasker som i kan se her. Efter Discovery ligger Siam Center, Siam One som er forbundet med Siam Square One og Siam Paragon. Der kan man finde alt fra Uniqlo til Céline og små lokale Thaimærker. Paragon har en KÆMPE food court med de lækreste restauranter og et kæmpe supermarked med alt hvad du kan drømme om, inklusiv japansk kitkat og Hello Kitty slik.

Parallelt med alle de store malls ligger der en masse små gade der hedder Soi 1, 2, 3 osv. Her er en blanding af små uafhængige butikker med sneakers, små designere, resellers og nogle lidt mistænkelige designer brands. Her skal man virkelig tjekke om det man køber er ægte – for der findes begge dele. Der er også nogle udendørs markeder med dims, iphone covers, lol solbriller og cute accessories. Klart min favorit shopping lige her. Vi brugte en del tid i Siam da det var tæt på vores hotel, men hvis man går mere øst på, findes der endnu flere malls og gode markeder.

aree2

holey2

pladib

holey1

aree

Ari

Et område jeg besøgte for første gang (og som jeg skal tilbage til!) er Ari/Aree, som er lidt nord for Siam. Man tager bare Sky Train til Ari BTS og går ned på venstre side af toget. Her er en række små Soi som er lidt lavere bygninger og hele området er mere grønt og roligt. Vi var på kaffe jagt og endte på Pladib som er mega hipster kaffesmart – men de leverede en virkelig god kaffe og den var tiltrængt. Vi havde bare et par timer i området men tror bestemt der er mere at udforske.

marketbangkok3

marketbangkok2

marketbangkok1

hairclipbangkok

streetfoodbangkok

China Town og the Grand Palace

På vores sidste dag gik vi lidt mere turistet på den og tog en taxa til The Grand Palace hvor vi så den Thailandske prinsesse, hvilket var rimlig vild ståhej. Bagefter besøgte vi Wat Pho, den kæmpe liggende guld buddah. Det var sindsygt flot og ikke en mega lang tur – hvis nu man har børn eller utålmodige sjæle med.

Efterfølgende gik fra fra Wat Pho mod China Town og kom forbi Pak Klong Talat som er et kæmpe blomster og grønt marked. Det strækker sig over et kæmpe område og dele af det er store haller hvor der bliver preppet grøntsager og sorteret blomster, og resten er så salgsboder. Der var så mange flotte og spændende ting at kigge på at vi endte med at gå rundt i flere timer, selvom vi egentlig bare skulle igennem. Efterfølgende gik vi rundt i China Town og kiggede på de vanvittige bygninger og alle mad og dimseboderne. China Town er virkelig et undervurderet område i Bangkok, så hvis i har tid, skal i tage forbi.

Restauranter

Vi spiste også et par rigtig lækre steder i Bangkok og tænkte de var lidt lettere at få samlet, så de kommer her:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paste

Paste ligger gemt væk i et mall der hedder Gaysorn Village, men man skal ikke underkende storcenter placeringen. Det er en kvindelig kok Bee der har den Michelin bestjernede restaurant. Maden er en fortolkning af meget traditionelle Thai retter, og giver en helt anden oplevelse af det Thailandske køkken. Vi fik de lækreste retter som vandmelon salat med revet laks, krabbe på betel blade og en panang karry som var helt hjerne. Det er en meget fin restaurant og jeg havde nok ønsket mig at jeg havde skiftet fra afklippede denim shorts og en t-shirt, men ikke desto mindre var det en virkelig stor oplevelse. Priserne er også helt helt anderledes end hvad man normalt forbinder med restauranter med michelin stjerne og vi spiste for omkring 300kr. per person.

8020

80/20

80/20 er nok den bedste madoplevelse vi havde på hele turen. Igen et moderne tag på det Thailandskekøkken (der af navnet, 80% thai og 20% vesterlandsk) i den hyggeligste restaurant i det område der hedder Maha Phruttharam. Retterne er meget anderledes og eksperimenterende, men slet ikke på den der irri måde hvor man ikke føler man får noget at spise. Vi fik blandt andet tun tatar, krebsehaler med pate og oksetatar i grillede chilifrugter. Det hele var godt! Og de laver virkelig gode drinks.

chanmaiwan

Chan Mai Wang

En af de første aftener var vi på vej til en restaurant i  Wang Mai området faldt vi over den hyggeligste gaderestaurant Chan Mai Wang. Det viste sig at det var to unge fyre der netop havde åbnet restauranten for blot ti dage siden og alligevel var der vildt mange gæster. Vi fik muslinger, fisk og skaldyr der var tilberedt helt enkelt og det var så lækkert! Friskt og enkelt. Og selvfølgelig helt sygt billigt. Så de får altså mine varmeste anbefalinger. Adressen er 1495 Thanon Banthat Tong.

Vi kunne snildt have brugt dobbelt så lang tid i Bangkok. Jeg ville virkelig gerne have besøgt området Tongler og taget ned til det her grønne område, men det må blive næste gang. Håber i kan bruge mine tips 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

adicolor