Cashmere & Monarch sneakers

6 tips til at shoppe sneakers online

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En af de ting i spørger mest ind til her på bloggen og instagram, er sneakers og shopping af dem. Hvordan de passer i størrelsen (fit), hvor man kan købe specifikke modeller henne og hvad modelnavnet er. It’s a jungle og jeg kan godt forstå i spørger – jeg ville ønske jeg kunne svare på det hele, men det sker ikke altid. Derfor har jeg samlet mine bedste tricks og tips til at shoppe sneakers online.

Kend din størrelse

First things first. Find ud af hvilken størrelse du bruger – både i EU (det er de størrelse vi bruger i danmark), men også i UK og US. Endeligt så undersøg hvad din str. er i cm. Det kan du selv måle på din fod, eller tage en sål ud af et par sneakers som passer godt. Hvis du har cm mål, så er du ikke så afhængig af at vide om sneakeren er stor eller lille i størrelsen. Mange webshops og brands, angiver både EU, UK, US og cm. Brug evt. denne størrelsesguide for at få et overblik og se hvordan du måler din fod.

Find modelnavnet eller stylenummer

Hvis du leder efter en bestemt sneaker så er det alt afgørende for din søgen, at du kender navnet på den eller endnu bedre, stylenummeret. Jeg kan ikke tælle hvor mange gange jeg er blevet spurgt om jeg ved hvor man kan købe den dér hvide Nike sneaker (som så viser sig at være en adidas…). Det står på kassen og ofte inde i skoen – ellers hjælper et billede ofte på eftersøgningen. Hvis jeg ser en smart sneaker, tager jeg altid et billede eller screenshotter – ellers er det vitterligt umuligt.

Google it

Med et modelnummer eller et stylenavn kan du komme langt med en googlesøgning. Der findes virkelig webshops hvor de mest hypede modeller lige pludselig er back in stock eller der er en umulig str. 36,5 tilbage. Hvis du har et billede af sneakeren, så kan du også bruge googles billedesøgning til at komme den nærmere.

Kig efter vintage eller brugte sneakers

Det her er lidt mit favorittip, for der findes SÅ meget guld som andre ikke vil have. Hvis du er på udkig efter en model fra en tidligere sæson eller deciderede vintage sneakers, så er ebay din ven. Mangle sælger endda sneakers der ikke er særligt brugte. Jeg plejer at tjekke Ebay, Trendsales, Vestiaire og Tradono hvor jeg har gjort virkelig gode kup. Af mere specifikke webshops til ældre modeller eller deadstock, så tjekker jeg Unlimited, Small Feet Bick Kicks og instagram kontoen Nibua_r som jeg synes har et virkelig godt udvalg og ofte pigestørrelser.

Tjek også facebookgrupperne Sneakermarket DK og Sneakermarket for piger.

Dan dig et overblik over releases

Det er så ærgerligt at opdage en sneaker du bare sygt gerne ville have, flere uger efter den er releaset og måske er komplet udsolgt. Igennem mit arbejde er jeg ret opdateret da jeg er indkøber og ser kollektionerne flere måneder i forvejen. Derudover tjekker jeg flere sites dagligt og kan anbefale Highsnobiety, Hypebae, Hypebeast, Solesupplier, Sneakernews og Sneakerworld.

Sign up til release reminders og nyhedsbreve

Når du nu endelig har fundet den model som du vildt gerne vil købe, så er det med at holde sig til, hvis den er varm. Ved at følge de pågældende forhandlere på facebook og instagram (og være tilmeldt notifikationer vel at mærke). Du kan også tilmelde dig newsletters hvor du får release reminders og opdateringer på nye varer. Hos Rezet Sneaker Store har vi endda en service på facebook, hvor du kan skrive dig op til releases og så får du en messengerbesked et par minutter inden releasen starter. Den kan du skrive dig op til her.

Læs min guide til seje sneaker girls på instagram lige her.

Læs mine ugentlige indlæg om sneakers MONDAY KICKS her.

 

1 kommentar

  • Virkelig gode tips! Men ikke tak for at jeg er kommet i sneaker shoppe humør, jeg har jo ikke plads til alle de sko 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cashmere & Monarch sneakers