Forårssneakers 2018

IKKE graviditetstøj – som du stadig kan bruge når du er gravid

Vi starter blødt op her på bloggen, ved at snakke lidt om hvad fanden man har på, når man er gravid… De første 4 måneder var jeg ovenud optimistisk. Jeg kunne snildt passe mit tøj, og kun få par bukser skulle blot lige have den øverste knap åben. Helt friskt købte jeg et par almindelige sorte bukser (de her) i Arket, 2 størrelser større end jeg normalt bruger ‘så kan jeg bruge dem resten af min graviditet’.

Klip til nu, hvor jeg er 5 måneder henne og kan passe 1 par bukser, foruden joggingbukser. Mega fedt! Jeg har tyet meget til at have mine bukser åbne, med det famøse elastiktrick i bukserne og en stor trøje ud over. Men som så meget andet, så holder det bare ikke i længden (bukser der tabes, knapper der maser sig ind i maven og andre irri situationer) og derfor har jeg været nødsaget til at se mig om efter andre tricks og gode påklædningsmuligheder. Dog har jeg heller ikke været helt klar til at gå all in på ventetøj (det meste er så pisse grimt), så jeg har været på jagt efter tøj der er til ikke-gravide, men som rent faktisk kan bruges af gravide.

Det sværeste er helt klart hele denne her måde hvor på min krop forandrer sig. Det er helt underligt at have så lidt kontrol over sin krop, rent fysisk, men også psykisk. Både fordi mave, bryster og andre ting vokser, men også fordi jeg i høj grad definerer og udtrykker mig igennem det jeg har på. Det er både her på bloggen med outfits, men selvfølgelig også ude i den virkelige verden. Det betyder noget for mig, hvad jeg har på – og derfor går jeg også op i hvad der hænger i min garderobe, som jeg vælger mit outfit udfra hver morgen. Så det er faktisk lidt (overpriviligeret) amputeret at skære udvalget ned til 10%, som jeg kan passe. Hvis det altså giver mening? Men jeg har heller ikke tænkt mig at udskifte hele min garderobe.

ikkegraviditetstoej

Zara jumpsuit, Uniqlo skjorte, Nue Notes kjole, Wood Wood sweater, The North Face tech pants & Hi-tec sneakers.

Jeg har dog fundet nogle forskellige ting som jeg synes fungerer ret fint, selv med en voksende mave, hvor jeg stadig føler mig smart og godt tilpas, og endnu vigtigere, noget jeg enten har haft i forvejen, eller fint kan bruge efter baby er ude. Den sorte buksedragt fra Zara, som er tilpas rummelig, men stadig fin med de broderede detaljer. Den A- formede skjorte fra Uniqlo købte jeg faktisk før jeg anede noget om graviditet, i 3 farver, fordi den er pæn og klassisk. Den grønne kjole så jeg på en højgravid kvinde på gaden og jeg måtte stoppe hende for at spørge hvor den var fra. Hun så mega smart ud i den, fordi den ikke er for telt-agtig, og ærmerne har en virkelig fin effekt når den kommer på. Wood Wood har igennem flere sæsoner lavet rigtig fine sweatre, i en lidt kort og boxy facon, som denne der hedder caitlin og en anden der hedder anneli. De sidder ret fint over maven og er gode ud over en kjole eller en længere bluse. Min helt store redning har været de sorte tech bukser fra North Face. Tror jeg har dem på, 5 dage om ugen… De kan sidde under maven, uden at være hængerøvs-agtige og samtidig sidder de pænt på benene (se øverste billede). Dem kan jeg (forhåbenligt) bruge resten af min graviditet, og helt sikkert i mange år frem. Sidst men ikke mindst, så priser jeg mig lykkelig for at arbejde med sneakers, hvilket giver mig frit slag til at have behageligt fodtøj på all day! Derfor har jeg også shoppet sneakers på livet løs det her forår – tænker det bliver godt til barnevognsturene 😉

Jeg har dog også måtte indse at min ellers så bløde yoga bukser, og alle mine jeans er 100% no-go, så har researchet lidt på ægte graviditetstøj og fundet nogle tilforladelige ting. Det tænker jeg at dele i et seperat indlæg.

Endeligt så vil jeg lige hurtigt knytte en afsluttende kommentar. For jeg ved godt at graviditet er fuldstændigt forskelligt for alle. Hvordan din krop reagerer og vokser er fuldstændig individuelt, men jeg håber at nogle af ovenstående ting kan bruges, hvis der er andre der sidder og er lidt outfit frustrerede med en voksende mave. Hvis i har fundet en eller anden fuldstændig genial beklædningsgenstand hvor man kan mase en babymave ned i, så del endelig i kommentarfeltet!

4 kommentarer

 • Lotus

  Jeg kan SÅ godt følge dig! Jeg har selv haft svært ved at finde noget der bare tilnærmelsesvis sad godt på mig under mine 2 graviditeter. Jeg synes dog jeg kan finde noget rigtigt fint fra Mamalicious (Fra Bestseller). Så heldigvis virker det som om der er kommet mere fokus på noget som ikke bare er praktisk men også stadig ser lidt smart ud :_) Jeg er specielt vild med deres graviditetsleggings. De er simpelhen SÅ behagelige at have på! Jeg hader at gå med bukser, så de her leggings er et must i mit skab både i kort og lang. Jeg har fundet dem til under 100kr her https://mamamilla.dk/products/korte-leggings-til-gravide-fra-mamalicious-sort

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hej!
  MEGET enig – gud hvor er det bare svært… Og hvor er der bare ikke særlig meget pænt på markedet, og hvis der er, er det et telt eller hammer dyrt!
  Men hvor søren er den fine jakke fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej Frederikke. OH I hear you! Jeg er selv i 5. måned med termin til september, og nøj hvor er det svært at finde smart tøj. Jeg har også fra start sagt til mig selv, at jeg ikke vil købe preggo tøj, men noget kommer man jo ikke helt uden om – f.eks bukser! Men jeg har vitterligt ikke kunne finde noget pænt, der matcher min stil. Overvejer at starte et firma, der syr Levis 501 om til preggo-bukser, haha. Jeg udtrykker mig også rigtig meget gennem min stil, men er virkelig på prøve. Jeg har dog være hammer glad for Gannis sorte ‘Clark’ bukser, der har det mest behagelige fit og kæmpe elastik i livet (Kunne kun finde dem her: https://www.anthon.dk/shop/clark-f2239-vidde-63192p.html). Ellers kigger jeg bare efter behagelige kjoler 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • H.

  Jeg er 8 måneder gravid og har stædigt nægtet at købe noget som helst decideret preggo-agtigt. Other stories’ basic t-shirt i en str 42 sidder rigtig pænt både på maven og uden at blive mærkelig for stor andre steder – og de er organic cotton! Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårssneakers 2018