Mid season sale hos Me & the Met

Beauty rutiner: Sundt og stærkt hår

*Indlægget indeholder produkter der er givet i gave*

Det her indlæg har været lidt undervejs, men jeg synes endelig jeg har fundet en rigtig rutine til sundt og stærkt hår – som også er værd at dele 😉 Så beklager til jer der har spurgt til det, men better late than never, ik?

I min familie er vi udstyret med såkaldt bong hår – se bare min søster her. Mit hår er fra naturens side stort og tykt, der er meget naturligt fald og lidt krøller. Det med krøllerne er jeg blevet bedre til at arbejde med, hvis i kan huske det her indlæg? Men efter jeg skrev speciale for snart 3 år siden, har jeg kæmpet med at få parykken til at makke ret. Jeg tabte en del hår pga. en lidt for stresset periode og det er først nu jeg ægte føler jeg er tilbage. Jeg synes det er tykt igen, og har mere glans. Nu bliver det så bare spændende at se hvordan amningen kommer til at påvirke det…?

Nå men den rutine jeg har haft, hårmæssigt, siden starten af året, er beskrevet nedenfor. Jeg tror, at jeg langt om længe er nået frem til den rigtige måde for mig, efter 30 år med hår på hovedet 😉

Vask:

Jeg vasker hår en gang om ugen/hver 10. dag. det har jeg gjort i 15 år. Det startede da jeg var teenager og mit hår var endnu mere bong. Der læste jeg at man kunne trappe sin hårvask ned til en gang om ugen – og fordi jeg var så teenage doven og ikke orkede at børste, vaske og fønne hver anden dag, så arbejdede jeg på at nedbringe min hårvaskefrekvens. Jeg har sikkert haft et par måneder med lidt fedtet hår, men nøj hvor er jeg glad for det nu! Min rutine er dog rimelig omfattende, den ene gang om ugen jeg vasker hår. Men jeg gør det til en lille spa oplevelse, og nyder tiden – særligt efter JJ er kommet til.

Håret vasker jeg i Trontveit Mother To Be shampoo og balsam, som jeg har brugt siden jeg blev gravid. Det er uden alle de dårlige ting man skal undgå som gravid, og så passer det helt utroligt godt til mit hår. Det bliver renset godt og blødgjort af balsamen. Og så indeholder de ikke parfume #win. Jeg bruger også Olaplex hjemmebehandling (før shampoo) og supplerer med en hårkur – lige nu bruger jeg O&M protein hårkur, som ligeledes er fra for parabener og sulfater. Så det er altså 10 minutters Olaplex, 2 x vask, hårkur 5 minutter og balsam i 5 minutter. Jeg har ingen idé om hvorvidt det er den korrekte måde, men det fungerer for mig.

Et lille pro-tip er at have en plastik hårklips ude i badet og sætte håret op når der er kur eller balsam i – så sjasker det ikke rundt.

Efter vask bruger jeg Moroccan Oil treatment og Gun-Britts styling paste, combo cream og serum efter behov til at samle mit hår.

Styling:

Jeg har de sidste 5 år, brugt Mason Pearson hårbørsten BN1 dagligt og tilskriver den en del af æren for at mit hår er forholdsvist sundt og blankt. Den koster spidsen af en… men er alle pengene værd, efter min mening. Børsterne fordeler hårets naturlige fedt fra hovedbunden og ud i længderne og efterlader det blankt og sundt, samtidig med at den masserer hovedbunden og skaber et bedre hovedbundsmiljø. Det skulle også hjælpe hvis man fælder meget.

Når jeg ikke orker mine krøller, eller fx har sovet med vådt hår, så giver jeg det ofte en gang med et glattejern – jeg bruger en ældre model fra GHD, for at få det på ret kurs. Det slider utrolig meget på håret så jeg gør det så sjældent som muligt.

For at skåne mit hår yderligere bruger jeg de mest geniale elastikker fra Blax som ikke sætter sig fast og river i håret, og samtidig bliver de ikke slappe… De fåes i forskellige farver, men jeg foretrækker de gennemsigtige, så de ikke ses så tydeligt.

Frisør:

Tidligere i år, indgik jeg et samarbejde med Gun-Britt og har derfor været lidt oftere til frisør end førhen. Jeg har en tid ca hver anden måned hvor jeg får Olaplex behandling og klippet mine spidser. Planen er at mit hår skal blive længere, men stadig være fyldigt og sundt. Under min graviditet har jeg ikke kunnet farve det, men jeg må indrømme at det kribler lidt i mig for at få lysere spidser (og følelsen af evig ferie) igen.

Jeg kan virkelig se en forskel efter jeg har været så grundig med at få klippet spidser. Mit hår ser langt sundere ud, og på trods af at det ofte bliver klippet, så vokser det virkelig hurtigt.

Kosttilskud:

Siden jeg skrev speciale og tabte en hel del hår, har jeg taget Silica ekstra tilskud fra Berthelsen, dagligt. Det har hjulpet helt vildt, og jeg har egentlig bare fortsat med at tage dem for at styke både hår og negle. Det havde selvfølgelig størst effekt da mit hår var blevet væsenligt tyndere, men ikke desto mindre føler jeg mig inde i en god rutine nu, så tænker jeg fortsætter.

En lidt lang beauty smøre på en søndag, men håber i kan bruge mine tips. Næste trin i min hår-historie er at få lidt highlights i spidserne til den mørke vintertid, så det håber jeg Elias hos Gun-Britt er med på! Så tror jeg også snart jeg er gammel nok til at bruge en form for heat-protection spray når jeg glatter mit hår. Men det er godt at have noget at arbejde på, ik?

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mid season sale hos Me & the Met