30 dages minimalist challenge

Stil og graviditet med Zoe Rosielle

 

Hvordan styler du en voksende babymave når du normalt kan bruge skinny jeans og noget med en talje? Jeg har arbejdet på en lille føljeton der omhandler stil under graviditet. Det optog mig meget under min graviditet og jeg fandt ofte inspiration hos andre bloggere og på instagram. Derfor tænkte jeg at det var en brugbar og fin idé at samle det til en lille serie her. Det var noget jeg gik i gang med langt før min barsel startede, og planen var at lave alle indlæggene klar op til min termin. Nå, men så kom JJ lige en uge før termin og der slog mig altså lidt ud af kurs. Derfor kommer de indlæg nu – men i kan godt glæde jer, for har sat nogle seje og stilede damer i stævne.

Har i læst første omgang af stil og graviditet med Trine? Nu er vi nået til næste seje og inspirerende mor, Zoe Rosielle som er mor til Teddy og arbejder på Hollandsk Vogue når hun ikke er på barsel.

Name + title: Zoe Rosielle – Digital Editor Vogue Netherlands

Due date: July 15th

How did you feel when you found out you where pregnant?: It’s one thing to want to get pregnant or to feel ready to have a child with your partner; it’s a whole different ball game when the test actually says you’re pregnant. Needless to say I was pretty baffled, scared and excited at the same time. I told my boyfriend – who was still in bed sleeping – immediately and we were both like ‘I guess we’re really going to do this!’

Working in and loving fashion, the world of maternity clothes came as quite a shock. My personal style didn’t change, I just got pregnant, but all of a sudden the designated section for me to shop was filled with stretch, tops with bows underneath the boobs and jeans with washings and fadings in places that shouldn’t see the light of day.

Did you buy any maternity clothes? If so, where did you find the best selection: I did buy maternity clothes, I simply had to. I wasn’t one of those women who can wear their old jeans with just the top button open for the first 6 months. I didn’t fit into my regular high waisted, non-stretch denim pants after about 8 weeks, and since I basically live in jeans, I had to buy myself a couple of those stretchy numbers with elastic waistbands to be comfortable. I found that Topshop has quite a nice and affordable maternity section in their online shop, with plenty of jeans and looks that didn’t depress me as much as some of the maternity brands did.

Working in fashion, how did you take on the challenge of styling your way through 9 months with a baby bump?: It was hard! I think there hasn’t been a morning where I don’t stand in front of my closet lamenting the fact I can’t just throw on my vintage Levi’s with a tee. I got through by buying about three pairs of maternity jeans quite early on, and styling those with oversized shirts, sweaters and jackets for the office. I’m in the last month of my pregnancy now – and it’s summer in Amsterdam – so I’ve ditched the denim for summer dresses from regular high street stores (why invest in expensive pieces when you don’t know if you’ll ever wear them again) in the biggest size available. Oh and to all other moms-to-be out there, it’s ok to just live black leggings and a T-shirt the whole weekend, being pregnant can be hard enough as is.

I find it hard to get dressed every morning, and still feeling like myself. Can you relate?: Definitely! With all the bodily and emotional changes (hello hormones!) I haven’t really felt like myself for about eight months. The fact that there is an actual human being growing inside of me is amazing, but accepting my changing body hasn’t been as easy as I thought it would be before I got pregnant. Not being able to just go for the looks and items in my closet that used to make me feel like me can be very frustrating.

What is you best styling tips for hot mommas out there? Treat yourself to something nice every once in a while. A lot of brands offer great dresses that aren’t maternity wear but are stretchy enough to accommodate your growing bump for a good part of your pregnancy. Dresses in general are a good bet since you just have to pick one item in the morning and you’re look is done. No need to struggle in front of that closet longer than necessary. Also: don’t be afraid to order a bigger size (or two). In the beginning it’s hard to let go of your old size, but by the last trimester you just. Want. To. Feel. Comfortable.


A romantic & Other Stories dress (bought in the biggest available size) that otherwise would be too, uhm, romantic for my personal taste has worked really well with the bump this spring.

2 kommentarer

  • Sofie

    Laver du ikke en STIL OG AMNING serie også? Mangler virkelig inspiration til pænt tøj under amning.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • A

    Jeg er så vild med de her indlæg. Er selv gravid i 2. trimester, og det har bare været så irriterende at stå med den her fantastiske krop, som nærmest ikke bliver smukkere end nu og voksende baby, og så kun kunne iklæde sig meget få pæne ting. Der er virkelig plads til forbedring på ventetøjsområdet!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

30 dages minimalist challenge