5 måneder som mor

Erstatningsshopping

Kender I det når man har et eller andet bestemt man ønsker sig? Fx en bestemt taske, de perfekte jeans, en særlig stol eller noget andet helt bestemt til garderoben, hjemmet eller hvad ved jeg. Men den ting er dyr eller svær at få fat på, og så kommer man til at gå for en erstatning.

Erstatningsshopping

Sådan har jeg det ofte. Fx så elsker jeg Proenza Schoulers printede t-shirts. De er pisse dyre, men er så flotte i mønsteret og lækre tynde i kvaliteten. Jeg køber dem altid 2nd hand eller på udsalg og dem jeg har, bruger jeg hele tiden. Men netop pga prisen tænker jeg ofte at jeg ikke gider at købe dem, og har et par gange købt en anden, tilsvarende mønstret t-shirt. Men jeg bliver aldrig glad for erstatnings t-shirten. Den kommer på et par gange og så ryger den videre. Og jeg vender tilbage til den ægte vare.

Nå men sådan noget erstatningsshopping er jo ikke særligt smart. Det er hverken godt for økonomien og så er det heller ikke særligt bæredygtigt at skifte så meget ud i en garderobe. Og det er noget jeg gerne vil ændre fra 2019 – nemlig den store udskiftning i min garderobe. Jeg vil gerne starte med nogle af de ting jeg bruger rigtig meget som jeans, førnævnte printede t-shirts, en pæn blazer jakke, strik og klassiske herrebukser.

De perfekte jeans

Det er det samme med jeans. Jeg har købt sååå mange forskellige jeans, som skulle være ‘de perfekte’, der skal ligne et par vintage Levi’s. Både dyre og high street som aldrig har været rigtig gode. Og det løber op. For det er ikke nogle jeans jeg bliver rigtig glad for og derfor skiller jeg mig hurtigt af med dem igen og prøver en anden slags. 400 kr. her og 1200 kr. der – for det koster jeans jo.

Første skridt er at skille mig af med de ting som er erstatninger for noget andet – her har jeg netop ryddet ud i mine jeans og endte tilbage med et enkelt par fra A.P.C som jeg gerne vil gemme. Jeg kan bare ikke passe dem pt så… Derefter tænkte jeg mig rigtig grundigt om. Hvilke jeans er det jeg egentlig gerne vil have? En blå vask, ikke for lys, et straight fit og en høj talje, nåede jeg frem til. I den der Vintage Levi’s stil.

Og så gik jeg i Prag Copenhagen, en 2nd hand butik på Vesterbrogade. Allieret med den bedste JJ-sitter  og lidt ekstra tålmodighed, og prøvede jeans. Jeg fandt et par! Flot vask, pæn pasform og til 280 kr. Jeg har allerede haft dem på 2 gange. Succes.

Mit nytårs fortsæt

Det skal være mit fortsæt for 2019 og fremadrettet, ikke at købe erstatninger for det jeg egentlig gerne vil have, men istedet sparre op og/eller vente på at købe det. På den måde håber jeg at kunne skabe en lidt mindre garderobe, men kun med ting som jeg rent faktisk får brugt (åh gud det lyder i-landsagtigt når det kommer på skrift). Men I forstår hvad jeg mener ik?

Til en start har jeg oprettet en liste på min tlf. men ønsker – altså ikke fødselsdagsønsker, men bare sådan livsønsker.

Om de så bliver indfriet i år, næste år, om 10 år – eller måske aldrig, det får vi at se.

Men ps. hvis nogen sælger Keira blazeren fra Acne i str. 36, så HMU 👋🏻 (det er den jeg har på på billedet ovenfor, venligst udlånt af Sidsel).

Har I haft det på samme måde?

EDIT: Faldt lige over denne artikel som Moussa Mchangama har skrevet. Den tjener som god inspiration til netop at få styr på garderoben.

6 kommentarer

 • V

  Hvor er din flotte bluse fra? (på første billede) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh det kender jeg alt for godt – nogle gange kan erstatningsshoppe betale sig, og andre gange kan det bare ikke .. MEN gid det kunne! :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh, ja kender det alt for godt. Købte engang et par erstatnings støvler. Jeg drømte helt vildt om et par Balenciaga støvler, men de var jo monster dyre. Endte med at købe et par halvdyre andre støvler, som jeg jo aldrig rigtig er blevet glade for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Super relevant og inspirerende indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Du har så ret! Erstatningsshopping er ikke vejen frem, for som du siger bliver man bare aldrig helt tilfreds med de items der skal ligne og minde om det man oprindeligt har forelsket sig i. Jeg har på det seneste virkelig tænkt over vores køb og smid væk kultur. Det er ikke mange der investerer i klassikere i god kvalitet, som man har i mange år. Jeg ville ønske vi alle bevægede os mere tilbage mod den forbrugskultur vores bedsteforældre havde, få gode items vi kan have hele livet. I stedet for at købe billigt trendbaseret crap, der ryger videre om et par måneder. Så tak for dette fine indlæg, det er spot on og måden at shoppe på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • EJ, hvor skørt. Jeg har netop trykket ‘udgiv’ på et indlæg om præcis det samme. Jeg har de sidste måneder funderet virkelig meget over dét der med i højere grad at have en basisgarderobe. En Capsule wardrobe, om man vil. Og dermed skabe mig en garderobe, som jeg er helt og aldeles glad for. og derfor ikke føler trang til at udvidde altid. Jeg håber, at det lykkes for os begge. Rigtig god weekend til dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 måneder som mor