Sneaker TV den nye sæson af Inside the Box - med mig som vært

Barselsferie – var det dét værd?

Ej hvor det danske forår driller – hver anden dag er jeg så lykkelig over at være hjemme under den kolde, men solrige himmel, og så bliver det heldagsregn den næste… Total snydt. Det er ikke kun mig, vejret spiller et puds, så et kirsebærtræ der var sprunget ud den anden dag. The struggle er real. Jeg kan godt længes lidt tilbage til varme, sol, kokosnødder og en baby i bar røv. Men kun lidt, for det er også rigtig dejligt at være hjemme. Hos venner, familie og rutiner.

I vil gerne have lidt af hvert omkring Thailand, og rejse med baby. Det skal I få! Men først, så vil jeg svare helt ærligt på det som de fleste spørger om; Var det dét værd at tage afsted? Det korte svar er: Nej. Det lange svar er: Ja, det var det værd, for det var en virkelig dejlig tur. En rigtig god ferie for os som familie. Men ærligt, vi kunne lige så godt have været i sommerhus eller et andet sted. Nu skal jeg forklare hvorfor.

Var det fedt at være i Thailand?

Det der ikke var fedt ved at være i Thailand med en baby, var at det er ret bakset at være i et varmt og tropisk klima, med 35 grader og høj skarp sol, når 1/3 del af rejseselskabet ikke kan være i solen. Altså han er jo ikke vampyr, men den fine tynde babyhud har ikke godt af sol. Heller ikke en lille smule. Det betyder at vi brugte meget til på at undgå solen, tale om, om han havde fået for meget sol, putte solcreme på, overveje om vi burde putte mere eller mindre solcreme på og på at vaske solcreme af.

Ligesom varmen er lidt hårdere for babyer, da de dehydrerer meget hurtigere end os voksne, så kan der jo også gå en god del af ferien med at mærke på fontanellen om den er indsunken, give lidt mere vand (eller mælk), og overveje hvorvidt det er nok hydrering til den lille mand.

Og sådan kan jeg blive ved, for selvfølgelig skal alle lige vende sig til et andet klima og nogle andre omgivelser – det er klart. Jeg synes ellers ikke at jeg er sådan en der har let ved at synes at ting er besværlige, men med alle de gange jeg gik frem og tilbage med JJ på armen, mellem strand, spiseområde, hytte, fordi der skulle bades i 5 minutter, spises frokost, soves en akut eftermiddagslur eller lignende, så tror jeg at jeg har brugt mere tid på at gå rundt end at ligge på en solstol med en pina colada (og det var et af målene med ferien). Sammenlignet med en skøn kæresteferie (sans baby) så er det bare noget helt andet, ligesom vores liv herhjemme er noget helt andet, efter JJ er kommet til. Man kan godt glemme i ammehjernenstid, at bare fordi man er i Thailand, så skal der stadig soves lure, ammes og leges. Det gør de også i Thailand, de babyer, haha.

En lille men god rejsekammerat

JJ er dog en rigtig guttermand at rejse med og udover at han ikke selv kan sørge for at være rigeligt hydreret, så var der ikke en finger at sætte på ham eller hans humør. Flyveture, nye omgivelser, fremmede Thaidamer der snupper ham og masser af indtryk, tog han med et stort smil og en masse lure. Men vi var meget på hotellet, i vores hytte og i det umiddelbare nærområde. Der er ikke mange heldags bådture til små øer med paradisstrande, med en baby på armen, og det havde jeg heller ikke lige regnet med. Men det er meget godt at overveje inden, alligevel.

Det bedste ved barselsferie

Det jeg egentlig gerne vil frem til i denne her lidt usammenhængende rant, er: det fedeste ved vores barselsferie var at være sammen som en lille familie. De første 10 dage inkl. svigermor (hvilket bare kan anbefales – det er virkelig nice at opleve det bånd de har knyttet, ved at være så meget sammen. Et ekstra sæt hænder også virkelig nice). At slippe for madlavning, opvask, rengøring og de daglige rutiner, var helt genialt. Vi brugte tiden på at læse bøger, ligge i lang tid på et tæppe og sige sjove lyde, tumle rundt og kigge på palmeblade eller sidde lidt i vandkanten. Det med at have masser af tid, og have det sammen, det var det fedeste og vigtigste ved turen. Og så er det bare uendeligt optur at ens baby kan ligge splitteravende på et håndklæde og falde i staver over sin egen hånd eller en gren – den ro, tid og blefri, det er uvurderligt. Det med at tage væk fra vante omgivelser, hverdagens trummerum (irri ord) og bare flygte til varmere himmelstrøg, er da nærliggende.

Når det ikke er dét værd

Når jeg så skriver at det ikke var turen værd, så mener jeg, at det vi fik ud af turen, altså samvær og tid, det kunne vi også have fået ved at tage et andet sted hen. Et sted hvor man ikke skal flyve langt, hvor der ikke er varmt (som i rigtig mega varmt) eller andre ting der kunne give anledning til bekymringer (som mange af jer har spurgt ind til), overvejelser, planlægning og ikke mindst en økonomisk udskrivning.

En tur i sommerhus, et par uger i et lejet hus i sydeuropa, en hytte i Norge, what ever floats your boat. Vi elsker Thailand og særligt Bangkok, og det var vores prioritering at besøge landet igen, og var fedt. Men det er faktisk federe uden en lille (svedende) baby på armen og vi er helt afklarede med at vi ikke behøver sådan en barselsferie en anden gang. Der vil vi prioritere anderledes og strikke en tur sammen hvor vi skal kortere vej og bruge færre penge, men stadig får det vigtigste med – at være sammen og have masser af tid.

Jeg fortryder på ingen måde vores tur og intet kan tage den gode tid vi har haft sammen som familie, fra os. Jeg synes ikke jeg har haft de store bekymringer omkring at rejse med JJ eller at være i asien med et lille barn. Men jeg har heller intet behov for at gøre det igen, før mit barn er større. I sidste ende så ville JJ få lige så meget ud af turen, et hvilket som helst andet sted, så længe han er med sin familie. Og vi havde nok også fået lige så meget ud af det, et andet sted. Dog var det dejligt med varme, og hey! Jeg fik en tan!

Jeg deler vores pakkeliste, rejseplan og Bangkok tips i særskilte blogindlæg, men indtil da kan i se min Bangkok guide fra sidste år HER.

10 kommentarer

 • Ofelia

  TAK for et godt indlæg! Spot on!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Virkelig fint skrevet. Vi var 5 uger på Bali med vores første og 6 uger i Thailand med den næste( naturligvis var den første også med). Første tur var genial, men anden tur var langt fra. Begge børn blev syge med det samme vi satte os i flyet og det tog 14 dage inden de var helt på toppen igen, inden da var vi forbi hospital og havde forsikringen med ombord, de ville ikke dække hjemrejse, vi besluttede selv at betale gildet, men den eneste billet vi kunne få var en uge inden oprindelige afrejse. Så vi blev, børnene blev raske og den sidste tid var skøn, men de første par uger satte virkelig konceptet i perspektiv for os, for hvis skyld er det egentlig vi tager afsted for. Det er vores egen og skyldfølelsen kunne i den grad mærkes da vi stod i Thailand med meget syge børn. Skulle der blive en næste gang, er jeg ikke sikker på turen går så langt væk, helt på linje med hvad du også skriver. Det blev langt. Det beklager jeg. Men tak for et virkelig godt indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Tak, Frede! Jeg har prøvet at overbevise min kæreste om, at vi skulle tage til Bali i maj. Men det dropper jeg nu 😉
  KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • TMK

  Vi var afsted, på samme tid som jer og havde de samme overvejelser! Hvor er det befriende, at nogen skriver det på den måde. For det er så rigtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Fedt med et ærligt indblik i en barselsferie! Har også altid forestillet mig, at det ville være som du beskriver, men det virker som om der tegnes et ret lyserødt billede af ferie på varme destinationer m. lille baby. Tak for input, tror helt sikkert vi vil overveje en mere lokal ferie, når det bliver tid. Man kan jo altid tage længere væk, når de bliver større og kan gå selv og være længere ude i solen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frede

   Tak Sofie, jeg tænkte at det måske kunne tjene som inspiration hvis man enten sidder og overvejer for eller imod, eller hvis man sidder og tænker ‘ååhhh gid det var mig’, men ikke lige er klar på at lægge en mindre månedsløn for sådan en tur.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Vi har haft samme snak herhjemme. Vi var en måned på Bali med baby på 11 måneder. Det var skønt, men også bøvlet og ikke nær så afslappende som tidligere rejser havde været. Næste barsel vil vi hellere have et par uger et sted i Sydeuropa og spare en masse bøvl og penge ✌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frede

   Præcis, næste barsel bliver jo også med en gulvkanon af et barn, ud over den lille baby. Så der skal man vikrelig være klar på det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Gulvkanon 😂. Perfekt beskrivelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sneaker TV den nye sæson af Inside the Box - med mig som vært