120319: Vesterbro

Pakkeliste – når du rejser med en baby

At pakke til en rejse med baby

Det en del af jer har efterspurgt, er en pakkeliste til rejse med baby. Denne her bærer selvfølgelig præg af en varm destination, men mon ikke der kan bruges lidt, selvom I skal andre steder hen.

I forhold til at jeg de sidste mange år har haft mange arbejdsrejser, som har betydet at jeg har haft mange sæt tøj med og flere sko end strengt nødvendigt, så har denne her tur virkelig været light packing. Så light som det nu bliver med et sæt nye forældre på udebane og en baby.

Men jeg vil faktisk sige at vi havde pakket pænt godt – vi rejste i alt med to 2x 60L duffelbags fra North Face som vi tjekkede ind, og 2 små rygsække som håndbagage.

Det havde vi med

Min kæreste er super-mester pakkeren hjemme hos os. Alt bliver lagt frem, delt op og pakket ned i dry bags (genialt jo) og fordelt således at mister man en bagage, så er det fx ikke alle babytingene der forsvinder, eller man står uden bikini. Næ der er lidt af hvert i hver taske, så man kan get by, ind til bagagen dukker op.

Ved at lægge alt det man vil have med, frem, så får man et rigtig godt overblik over den samlede pakning og kan lettere sortere ting fra, eller (god forbyde det) undgå dobbelt pakning.

Jeg havde et par poser fra Haps (modtaget i gave) som jeg havde pakket i, men som vi også brugte undervejs til fx at have legetøj i, mad ting osv. Det fungerede mega godt til når vi lige skulle ned på beach baren og køre en omgang grød eller lignende.

Derudover havde Nomad Cph sendt os toilettasker med initialer på, totalt familierejse goals, men også virkelig praktisk at fyre alt JJs beautysager for sig selv.

Her er mit bud på en pakkeliste til rejse med baby, og hvad vi rent faktisk havde med.

Tøj

 • 10 bodyer
 • en lille tunika
 • 2 lette dragter i tynd bomuld – den ene har jeg købt i Monoprix og den anden er arvet, men noget a la den her.
 • badebukser
 • UV dragt fra Marmar Copenhagen i de fineste print (modtaget i gave)
 • 2 solhatte – en i bomuld (som blev døbt sove hatten, da JJ altid faldt i søvn med den ned over øjnene) og en i badetøjsstof med UV fra Småfolk som jeg endda fandt på udsalg.
 • en varm dragt til flyveren
 • 2 par tynde bomuldsbukser
 • et par strømper
 • Et svøb i bambusstof fra Boody (modtaget i gave), til at lave skygge med, fx. over klapvognen. Det brugte vi virkelig meget.

Toilettasken

Gear

 • Rejseklapvogn der kan lægges helt ned – vi havde lånt den, da vi ikke ved hvornår vi lige får brug for den igen.
 • Ergobaby 360 Mesh bæresele
 • Oshca ICE cotton fastvikle
 • Najell sleep Carrier (modtaget i gave) som vi kunne stille i klapvognen, bruge i flyveren og som JJ sov lur i på stranden.
 • Suttesnor – den er total uundværlig hvis baby bruger sut, for gulve, veje og fortove er mega klamme.

Mad

 • Mos fra Ellas Kitchen i de der poser som kan lukkes igen. Da vi lige var startet på mos, da vi tog afsted, så kunne en pose holde 2-3 måltider. Så de var geniale, da de let kan lukkes og ikke fylder eller vejer ifht. mos i glas.
 • Grødblanding fra Baby & Me Organic til både 4mdr og 6mdr. Det blandede vi op med kogt vand og kunne let lave det på værelset eller i restauranterne.
 • Drikkekop – for at få JJ til at drikke lidt til måltiderne og have mulighed for at give ham ekstra væske, end modermælk. Det fungerede mega godt og selvom han sagtens kan drikke lidt vand af en kop, så er det let at have en kop med låg der kan tages med. Den kan desuden fungere som underholdning i ret lang tid.
 • Børneske og små bøtter med låg så vi kunne have grød med på farten og spise på værelset.

Det vi ikke havde behøvet

Selvom vi virkelig havde forsøgt at pakke let, så finder man jo ud af, hvad man kunne have undværet, på bagkant… Og derfor var der også et par ting vi snildt kunne have undværet.

Ud af alt det tøj jeg havde pakket, brugte vi kun en enkelt body når vi skulle flyve og ellers de små shorts og løse dragter. 2-3 bodyer havde været rigeligt. Jeg havde regnet med at de ville være gode til at beskytte for solen, men det var simpelthen for varmt til andet end ble og noget virkelig let. En tynd bomuldsbody, var alt alt for varmt.

Klapvognen kunne vi sagtens have undværet. Vi brugte den de første par dage i Hua Hin, en enkelt gang på Koh Lanta og slet ikke i Bangkok (kantstenene er ca. 40 cm høje…) og de gange kunne vi have klaret os med bæresele eller vikle. I og med at JJ sov bedst i air con eller bæresele, så havde det været en del lettere. Hvis ens barn sover bedre i klapvogn, så ville den nok også blive brugt mere. Sí.

Vi kunne i teorien også have kørt bleskift, kun med vådservietter og dermed undværet Olivy og Mesoft, men det var en prioriterings (og rød numse) sag.

Vi havde et lille udvalg af legetøj, et par bøger og to bamser med, som vi helt sikkert også kunne have skåret ned på. En bikinistrop, en ske eller en flaske er lige så underholdende i den alder.

Det jeg ville ønske jeg havde med

En ringslynge! Jeg havde skrevet min Vito ringslynge i hør på pakkelisten og alligevel fik jeg den ikke med. Den havde været genial til hurtige op’s når vi gik rundt i kortere tid. En ringslynge er desuden oftest knapt så varm som en fastvikle.

Babyhøreværn – der var en af jer der anbefalede det på instagram, til ture i longtail boats, og jeg tænkte ikke videre over det, da vi ikke rigtig skulle sejle. Det skulle vi så og de der motorer larmer helt sygt. Vi klarede den dog fint uden, men det havde faktisk været meget fedt.

Babysolbriller – det havde gjort noget godt for JJs look #lol

Lån, lej eller køb brugt

Her til sidst i indlægget vil jeg opfordre til at låne eller leje forskellige ting til ferien. Hvis de er små som JJ (5-6 mdr.) så er der en stor chance for at fx badetøj, solhatte, sommertøj osv. ikke passer når det bliver aktuelt at bruge det igen. Det er i hvert fald situationen for os, da JJ ikke kan passe de ting vi havde med til Thailand, når det bliver sommer her i DK. Det bliver selvfølgelig gemt til fremtidige børn, men indtil da låner jeg det ud til venner, der skal rejse med børn.

Vi lånte også babyalarm, da vi normalt ikke bruger den her hjemme, men godt kunne se fordelen i at have den med (picture this: JJ sover i hytten, jeg soler og drikker kolde dåseøl på terrassen (det skete 2 gange at timingen var så god, men shit det giver ekstra liv med sådan en session)).

Som skrevet længere oppe lånte vi også en rejseklapvogn, da vi ikke så nogen grund til at investere i en, når vi ikke ved hvornår vi får brug for den igen. Jeg var på en forgæves genbrugsjagt efter sommertøj, badetøj og hatte, men fordi det er uden for sæson, så havde mine lokale genbrugsbutikker og Mødrehjælpen ikke noget af det jeg skulle bruge. Til gengæld arbejder Reshopper ikke med sæsoner, så der kan jeg på det varmeste anbefale at kigge efter ting.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

120319: Vesterbro