Byg-selv bænk - pladsoptimering i vores lille lejlighed

Køb brugt børnetøj i København

Det her indlæg har været alt for længe undervejs, men sådan går det nogle gange. Ikke desto mindre er I mange der har spurgt efter det og jeg vil så gerne dele med jer, hvor jeg køber brugt tøj til JJ.

Da jeg blev gravid, fik jeg (imod al forventning), ikke den der trang til at indkøbe babyting, herunder tøj. Jeg udskød det faktisk virkelig længe og det var først da jeg var i Paris i Juni, og ca. 7 måneder henne, at jeg købte den første baby ting. Uden synderlig relevans, var det en body fra Maison Labiche, som er en af de få nye ting jeg har købt til JJ. Jeg synes de fleste ting var dyre og det virkede uoverskueligt at skulle opbygge en garderobe til en person som man ikke aner hvad skal bruge.

Da jeg gik på barsel begyndte jeg at frekventere Mødrehjælpen i Dronningens Tværgade og ramme et par loppemarkeder i ny og næ. Med priser omkring 5-10 kr. pr. del, så synes jeg det var langt sjovere at købe mikroskopisk tøj. Haha.

Arvet eller brugt

Derudover så har jeg et princip om at JJs tøj skal være 80% arvet eller brugt. Især fra 0-6 mdr hvor han ikke kravlede, blev tøjet brugt så lidt – hvilket også kan ses på det jeg har købt brugt, det er næsten som nyt. Desuden bliver det udsat for så meget tis, lort, gylp og opkast, at det kan føles helt ubærligt at skulle klippe en Petit Bateau body op, hvis den er købt til fuld pris. OG det slående argument – der findes så meget fint brugt tøj til babyer (og større børn) at det ikke giver mening at købe alt fra nyt. Så det er altså ikke fordi mit barn er doomed til forvaskede bodyer med pletter, bare fordi det er brugt. Mødrehjælpen, loppemarkeder, instagram salgsprofiler og andre genbrugsbutikker bugner med børnetøj til billige penge. Det er bare om at gå på jagt og komme igang med at købe brugt børnetøj.

I min familie er der en hel del børn, og lige pt er JJ den yngste. Vi er gode til at arve/låne/rotere rundt, så meget af hans tøj er derfra. Jeg er også opmærksom på at spørge mine familie medlemmer om de lægger inde med en specifik ting, inden jeg går ud og køber. Vi har en intern aftale om at alt der bliver lånt videre, skal holdes i familien, med mindre andet er aftalt. På den måde får vi alle sammen glæde af det, forhåbentligt flere gange 🙂

Er det pinligt at købe brugt tøj til dit barn?

I foråret lavede jeg en afstemning og en spørgerunde på insta, og I var en del der købte brugt, men også mange der skrev at I synes det var ulækkert, pinlig eller underligt for jer at købe brugt til jeres børn. Jeg tænker det måske er tanken om at det er ‘brugt’ og beskidt eller at man som forældre gerne vil give sit barn det bedste – og ofte er det bedste lig med nyt. Det kan jeg sagtens følge, men vil bare komme med mit indspark til at jeg personligt gerne vil forbruge mere velovervejet og miljøvenligt, og derfor købe genbrug, og jeg håber det er nogle gode værdier jeg kan give JJ. Derudover sparer det mig en masse penge som betyder at jeg skal tjene færre penge, på at arbejde, hvilket giver mig mere tid (jvf. det her indlæg). Jeg synes det er sejt at være fornuftig, og i mange tilfælde er det fornuftigt at købe brugt. Men, jeg køber også nyt engang imellem, eller får noget nyt tilsendt fra et firma, som en gave til JJ.

Hvor finder du de bedste butikker?

En anden grund til ikke at købe brugt, som flere af jer gav, på min story, det var tid og overskud til at finde det rigtige, i den rigtige størrelse og det rigtige sted. Det kender jeg SÅ godt. Lige præcis den situation er så uoverskuelig når man er en lidt sleep deprived mor. Skal jeg gennemgå 5 genbrugsbutikker for at finde en UV dragt eller skal jeg bare fucking købe en ny på 10 minutter? Den er 50/50 for mig, hvad løsningen bliver, men jeg øver mig i at finde overskuddet til den første løsning, og så lader jeg være med at slå mig selv oven i hovedet, hvis det bliver den anden løsning. #amomgottalive

Nu til det helt spændende; hvor er så de bedste steder? Hvor skal du gå hen for at finde det bedste udvalg? Jeg har samlet en liste over de steder jeg har været glad for at købe tøj til JJ, det er en blanding af butikker, web og lopper.

De bedste steder at købe brugt børnetøj i København

 • Mødrehjælpen: min all time favorit butik og organisation at støtte. Jeg køber de fleste af JJs ting her, og er god til ligeledes at aflevere en pose med tøj her, når han er vokset ud af det igen. Mine favoritter er butikken på Dronningens Tværgade og Rolighedsvej, men Mødrehjælpen har butikker i hele landet.
 • Gentofte Loppemarked: der er altid et kæmpe udvalg af boder med børneting. Tøj såvel som møbler, legetøj og bøger. Jeg har gjort virkelig mange gode kup her.
 • Frederiksberg Loppemarked: Her er udvalget af børneting lidt mindre end på Gentofte Loppemarked, men stadig godt. Der er mange mærkevarer og priserne er gode.
 • Børneloppen Valby: Børneloppen er et koncept hvor privatpersoner lejer sig ind på et stativ og sælger deres børneting. Der er derfor meget udskiftning og et kæmpe udvalg. Det er én stor hal med stativer og hylder og du kan finde alt fra helt nye mærkevarer til små vintage fund. Der er både tøj, accessories, barnevogne, autostole, slyngevugger og legetøj. Og der er mange penge at spare!
 • Barnets Butik: Red Barnet har en stor butik med børnetøj og sager på Vesterbrogade. Her har min svigermor været god til at købe tøj og ting til JJ når han manglede. Butikken er stor og rummelig og der er et godt udvalg til virkelig billige penge. Red Barnet har også en butik i Rosengården, som er rigtig god. Den er lidt mindre men med mange gode fund.
 • Reshopper: En genial app til barslende forældre – en slags trendsales og DBA kombineret, men kun med børnesager. Du kan finde hvad som helst og helt sikkert i nærheden af hvor du bor. Jeg præsterede at købe et par badebukser til JJ om morgenen inden vi skulle i svømmehallen om formiddagen. Lynhurtig eksekvering. Du kan let og hurtigt søge på mærke, størrelse og farve.
 • Vestiaire Collective: Jeg her faktisk til gode at gøre mit første børnerelaterede køb på Vestiaire, men jeg har kig på mange sager. Den franske luksus webshop for pre-loved ting, har selvfølgelig også et stærkt udvalg af cute børnetøj. Der er et fristende udvalg af BonTon, Bon Point og andre lækre mærker. Priserne er så også derefter, men ifht. nypris er der en del at spare.

Mine 5 tips til at købe brugt børnetøj

Når du så står på et loppemarked eller i din lokale genbrug, og stativerne og hylderne tårner sig op og alt virker uoverskueligt, hvordan går du så igang? Egentlig tyr jeg bare til at sende Sidsel i forvejen, fordi hun går systematisk til værks, kigger alle stativer og hylder igennem. Sidsel har desuden er helt skema over det hun mangler og ikke mangler – mega smart! Når jeg ikke har hende med, så må jeg jo selv igang. Så her kommer lige mine bedste tips til at shoppe brugt børnetøj:

 • Tænk fremad – Kig gerne i større str. så du på den måde kan være lidt på forkant. Jeg kigger ofte et halvt år frem, og roterer i udvalget i JJs skuffe løbende. Jeg har en pose med tøj der er for småt og en pose med tøj der er for stort og skifter løbende ud. På den måde undgår jeg også at mangle noget sådan helt akut, og ende med at købe det fra ny.
 • I forlængelse af ovenstående, så holder jeg også min mor, svigermor og Sidsel ajour, hvis der er noget JJ mangler. De elsker at kigge efter ting til JJ, og det er en fordel at have flere øjne i marken, haha. På den måde så undgår jeg også en masse hyggegaver som måske ikke er noget vi har brug for, og de kan kigge efter ting til kommende fødselsdagsgaver eller julegaver.
 • Kig uden for sæson – Jeg har netop købt en flyverdragt, så god som ny for 300kr. Selvom det var 30 grader og ingen kunne overskue tanken om flyverdragt, så er det helst sikkert det værd at handle uden for sæson for at spare penge.
 • Spørg sælger om størrelser – børnetøj er så forskelligt i størrelser, så spørg sælger om tøjet er alderssvarende, så du ikke kommer hjem med for små bukser 😉 Eller omvendt, misser et godt fund fordi du tænker det er for småt.
 • Tjek funktionaliteten og standen – test knapper, lynlåse og hægter inden du køber. Jeg kom hjem med et par Osh Kosh bukser hvor trykknapperne er sløve så de går op hele tiden, så de forvandler sig til en fuldstændig umulig kjole. Det er ikke det værd. Ligeledes med huller, eller pletter der ikke er gået af i vask.

Jeg håber i kan bruge mine tips og tricks, og har lyst til at købe brugt tøj til jeres børn. Del meget gerne jeres overvejelser om at købe brugt, jeres bedste tips eller butikker.

Læs også mit indlæg om babyliste og hvilke ting jeg anbefaler til den første tid.

 

4 kommentarer

 • Nadia

  Klodshans på Amagerbrogade er klart den bedste forretning at købe brugt børnetøj, sko, legetøj og udstyr i. Bodyer koster 5 kr, et par Angelus støvler 50 kr, en Molo flyverdragt 150 kr… alt er vasket og efterset for fejl og mangler. Og så er det bare lækkert at alt der ikke kan sælges, sendes videre til hhv. Nepal og Tanzania ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vi kører nok 95% genbrug på børnetøj herhjemme. Mødrehjælpen og også gerne Cirkelines Æske på
  Blågaards plads 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnes

  Jeg har købt de fedeste Osh Kosh smækbukser til min søn i Mødrehjælpen i Silkeborg – til 45kr!! Jeg glæder mig så meget til han skal bruge dem 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Der findes online shops med brugt børnetøj, fx Second Tots som har mine varmeste anbefalinger.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Byg-selv bænk - pladsoptimering i vores lille lejlighed