Kansas x Lærke Andersen

A-Derma og franske havremarker

Reklame for A-Derma

Tough love

Forleden ankom jeg til mødregruppe, lidt for sent på den og oven på endnu en virkelig lortenat. Min søde veninde spurgte helt glad ‘ej, har du lige fået en tår saftevand?’. Jeg var så træt at jeg slet ikke kunne finde ud af om det var en joke, en åbenlys reference jeg ikke forstod, eller om jeg helt havde glemt at jeg rent faktisk havde drukket saftevand… What sleep deprivation does… Det var ingen af delene, men bare et helt reelt spørgsmål, fordi jeg var rød rundt om munden. Men ak, ikke slet skjulte spor af et glas saftevand, bare ret tydelige spor af JJs tough love. Nemlig små fine rifter som jeg har i hele ansigtet, på min hals, mit brystparti og maven. For han river! og nusser og dimser, med sine små skarpe negle. Han river hårdt fat i mine kinder, i hvad jeg tror er et forsøg på at udtrykke glæde. Han slår fra sig når han viser mig hvor hans grænse går, og så kradser han på sådan en tryghedsmåde, når han ammer.

Det lyder helt forfærdeligt, men det er det ikke. På trods af at jeg kan føle mig touched-out (et begreb jeg ikke kendte, men som giver så meget mening når man har et barn der finder tryghed i fysisk kontakt) og rifterne synes voldsomme. Det er bare små rifter, og det er bare lidt irriterende.

Apoteker magi

Små rifter til side, så kom jeg i tanke om denne situation fordi jeg de seneste 3 uger har testet produkter fra A-Derma. Jer ,der har fulgt med herinde længe, ved at jeg har sart hud og bruger de samme milde produkter. Men i ved også at jeg elsker apotekernes magiske produkter, ligesom Acie, og derfor er til falds for mirakelprodukter, når jeg støder på dem. Det har derfor været en sand fornøjelse at have et udvalg af A-Dermas produkter ved hånden.

A-Derma

A-Derma er et fransk apotekermærke, og hvis i har frekventeret de franske apoteker efter diverse topmodellers guides, så har i helt sikkert stødt på det, på lige fod med Embryolisse cremen eller michellar rensevandet. Ren magi, haha! A-Derma laver plantebaseret dermo-kosmetik og deres dermatologiske laboratorier har specialiseret sig i sart hudpleje i mere end 30 år takket være opdagelsen af den enestående aktiv ingrediens: Rhealba Havre®. Oh yes, de deler med Ota Solgryn. Men havre har en særligt balanceskabende, beroligende og reparerende egenskab, hvorfor den er at finde i A-Dermas populære produkter. Havren fremmer hudens cellefornyelse (hvilket alle over 30 og søvndepriverede, elsker) og er blødgørende.

Franske havremarker

Derudover har A-Derma også fokus på naturen og har indført en lang række tiltag, i tillæg til deres måde at producere produkterne på, som respekterer både mennesket og naturen. Havren produceres på (smukke, forestiller jeg mig) marker i Sydvestfrankrig og er både økologiske og bæredygtige. A-Derma har de seneste 4 år, nedbragt mængden af vand i produktionen med 32% og nedbragt mængden af primær energi med 9%. Det er vel at mærke for at producere den samme mængde produkter som hidtil. De har optimeret og gentænkt alle processer og genanvender og udnytter restprodukter i hele produktionskæden. Uden at det skal blive alt for nørdet (selvom det også er virkelig sejt) så har A-Derma fjernet indlægssedlen i alle nye produkter og printet informationen  på indersiden af æsken. Dette initiativ sparede de i 2016 CO2 udledning der svarede til en 9.834 km køretur fra Paris til Shanghai i en Renault Twingo. Ret sygt.

Mine favoritter fra A-Derma

Jeg har testet en række produkter fra A-Dermas SOS serie, det er produkter med særligt plejende og genopbyggende ingredienser. Jeg vil tage jer igennem mine 3 favoritter her;

A-Derma Epitheliale A.H Duo Ultra-repairing Cream – I mit forsøg på at komme førnævnte rifter til livs, blev jeg bffs med A-Dermas Epitheliale A.H Duo Ultra-repairing Cream. Den lille aflange tub har et højt indhold af Cycahyalumide, som består af 3 aktivstoffer: Rhealba Havrekimesktrakt, som har en beroligende og reparerende virkning på små rifter. Hyalyronsyre (som jeg også elsker fra andre produkter), som accelererer reparation af huden og bibeholder fugten i huden samt reducerer risiko for ar. Sidst men ikke mindst består Cycahyalumide af L-ALA-L-GLU dipeptide, som accelererer epidermis metabolismen og bidrager til at reducere hyperpigmentering (så arret ikke bliver misfarvet). Cremen fremmer celledannelsen og binder desuden fugt til huden. Jeg brugte Ultra-repairing cream på mine små rifter ca. 2-3 gange om dagen og jeg kunne se en væsentlig forskel efter ca. 2 dage. Derudover lagde jeg mærke til at rifterne ikke fik en lille skorpe, hvilket ellers altid irriterer mig, og så kommer jeg til at kradse i den.

A-Derma Dermalibour+ Repairing Stick – Den lille stift er min anden favorit. Mine læber har virkelig lidt på det seneste, og været ekstra tørre og sprukne. Jeg tror det er fordi jeg er så meget udenfor, at de både får en masse sol (kender mig skyldig i ikke at have læbepomade med spf…) og så de pludselige vejrskift. Stiften efterlader læberne lidt hvide FYI, så man skal lige klappe den godt igennem inden man forlader matriklen. Sticken fungerer også fint til smårifter eller andre steder end læberne. Repairing stick indeholder også Rhealba® Havrekimekstrakt og kobber/zink kompleks, som virker dæmpende på irriterede områder og øjeblikkeligt beroliger, renser og reparerer.

A-Derma Primalba Nappy Change Creme – Den her creme, den overraskede mig godt ok. JJ er heldig, for han har meget sjælden rød numse eller irriteret hud. Hvilket jeg priser mig lykkelig for, da jeg selv har så sart hud. Jeg har i løbet af hans første leveår, brugt minimalt af produkter til ham. En creme til bleskift, en fed creme til tørrekinder i vinters og så en zincsalve til de få gange han har haft lidt rød numse. Det skete så forleden, da han havde feber, og han savlede helt sygt – nogen siger at symptomerne kan være et tegn på tænder på vej, men de har ikke vist sig endnu – og så fik han pludselig helt rød numse. Som om feber og savl ikke var nok. Jeg brugte Primalba Nappy Change Cremen én gang, og så var det væk. Det imponerede mig alligevel. Jeg synes det er fint ikke at skulle smøre flere gange, så jeg kan blive ved at holde brugen af produkter til et minimum. Særligt med produkter til de helt små er jeg ekstra opmærksom. Men cremen indeholder 96% naturlige ingredienser og er uden parfume. Desuden er den også med Rhealba® havrekimekstrakt samt zinkoxid og kobber-sulfat. Ingredienser der beroliger huden og når man påfører cremen, så danner den en beskyttende barriere, samtidig med at den lader huden ånde.

Hey! koden Fredesblog20 giver 20% på alt A-Derma på  www.webapoteket.dk, den  gælder til og med d. 6. Oktober.

 

 

2 kommentarer

 • Emma

  Det må prøves ☺️
  Skulle A-derma nappy change cremen renses af igen eller påføres den bare ved bleskift og så tager man et nyt lag på ved næste bleskift eller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frede

   Det skal ikke renses af, men jeg oplevede kun at jeg skulle smøre det på i et tyndt lag en enkelt gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kansas x Lærke Andersen