Min Klima-aftale

Love Beauty and Planet

Reklame for Love Beauty and Planet

Foto: Alona Vibe

Når tiden raser

Jeg håber ikke det er fordi jeg er blevet sådan mor-kedelig at jeg hele tiden siger ‘Stop tiden’, men HALLÅ! Det er 1. November på fredag. Hvor er oktober blevet af? (og september og august for den sags skyld). Jeg synes altså tiden raser forbi. Dagene bliver mørkere, JJ bliver større og jeg bliver ældre (og/eller trættere). Min oktober har været meget dejlig, jeg synes vi har været heldige med nogle gode knasende efterårsdage, imellem regnen. Jeg har haft travlt i min business og så har jeg hygget mig rigtig meget med min familie. Men vi har også været syge på skift, haft en fragmenteret nattesøvn, på 3. eller 4. måned og generelt været sådan lidt matte i betrækket. Kender i den følelse?

Noget der også har fyldt en hel del, er det øgede fokus på klima og bæredygtighed. Både i medierne, på tværs af alle de blogs jeg følger, på instagram og selvfølgelig her hjemme på Nørrebro. Jeg skrev det her indlæg for at åbne ventilen lidt. Det tog i godt imod, og generelt er der bare god stemning og energi omkring at gøre tingene bedre. Det er altså fedt. Mit samarbejde med Love Beauty and Planet har i løbet af oktober, budt på deres #smallactsoflove challenge som går ud på at ændre små (eller store) vaner, i forsøget på at være venligere mod vores planet. Jeg er selv godt i gang med at ændre en vane ad gangen, men jeg synes ikke at vi skal holde det til de små ting, så selvom at det er smart og mere overskueligt at starte der, så håber jeg at i ligesom mig, har større ambitioner.

Mine #smallactsoflove

De ting jeg har sat fokus på at ændre her i Oktober er:
– Bomuldsrondeller: Jeg har nu brugt min sidste vatrondel og er begyndt at bruge mine bomuldsrondeller fra Isangs. De kan smides i vaskemaskinen med en kogevask og fungerer fuldstændig upåklageligt. De kommer i en lille vaskepose hvor jeg løbende lægger de beskidte ned. Når de alle er brugt, smider jeg bare hele vaskeposen i vaskemaskinen, så undgår jeg at de bliver spist af vaskemonsteret (som spiser sokker og hårelastikker). Det er altså mega let og jeg sparer 7-10 vatrondeller om ugen.

– Genanvendelige keramiksugerør: Jeg er blevet ekstra flink til at bruge mine smukke keramiksugerør fra Frida Ceramics. Jeg har købt dem nede hos Anna & Juicen på istedgade, og elsker at de kan tåle opvaskemaskinen. Der udover så pepper de altså en kedelig mandag op.

– Termokop: Jeg elsker min termokop fra Kinto, som jeg egentlig har brugt siden marts. Jeg fik den i fødselsdagsgave sidste år, men har først opdaget dens fulde potentiale i år. Den kan holde kaffen varm i 6-8 timer, og så er den virkelig pæn. Den er også let at gøre ren, hvilket er vigtigt når drikker af den hele dagen. Jeg sparer så mange to-go kopper på den, og en masse penge, når jeg husker at fylde den om morgenen. Det er faktisk gået hen og blevet en vane for mig, så når jeg en sjælden gang imellem ikke har den med, så bliver jeg mega pinlig over at købe en kaffe to-go.

Generelt prøver jeg at fokusere på at minimere mit forbrug (af alt) og mit affald. To tommelfingerregler der er lette at huske på. Hvordan er er gået jer?

Love Beauty and Planet

Love Beauty and Planet laver hårprodukter, med en venlig tanke til vores planet, ved at være veganske, cruelty free og bruge emballage der er lavet af 100% genbrugsmaterialer. Af samme grund er det også vigtigt at sortere dit affald, så materialer kan blive brugt igen.

Jeg har brugt produkterne siden august og de er gode, no fuzz produkter der gør det de skal. Jeg vasker kun mit hår hver 7.-10. dag (læs om hele min hårplejerutine her) og derfor er det vigtigt for mig at de produkter jeg endelig bruger, renser mit hår og giver det en masse fugt. Og det gør den gule serie fra Love Beauty & Planet med kokosolie og ylang ylang. Jeg bruger shampoo og balsam ved alle hårvaske, og så hårkuren til special occasions, fordi #barn og #minustid. Men når det er sådan en dag hvor alt spiller så putter jeg den i om morgenen og så går jeg rundt med halvfedtet-hårkurs-hår indtil om aftenen, og det kan altså noget, og føles lidt spaagtigt. Men man skal lige gide det, haha.

 

2 kommentarer

  • Camilla

    Hvor kan man købe produkterne henne? Det ligner ikke, at man kan købe dem på hjemmesiden, og på ASOS har de kun et begrænset udvalg 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min Klima-aftale