Bæredygtighusholdning - en update på vores nye livsstil

#enhjemmedag i 2020

Blazer fra InWear, vest fra Creme de la Creme a la Edgar, bukser fra &Other Stories & støvler fra Céline.

Nu lagde vi jo hårdt ud med det her lange indlæg, som det første i 2020 efter min juleferie. Så jeg synes det var på plads med et hyggeligt indlæg fra endnu en af vores hjemmedage. Det er jo egentlig fjollet det der med at det er hjemmedage. For vi er jo aldrig bare hjemme. Det er i hvert fald sjældent. Men på den måde er det jo heller ikke særligt sigende at jeg “går hjemme” med JJ, og det afføder flere undrende og irrelevante spørgsmål end hvis jeg sagde at han ikke gik i institution, eller at jeg holdt uendelig lang barsel.

Jeg oplever ret ofte at få spørgsmål om hvad jeg dog får dagene til at gå med, om jeg kan aktivere ham nok og om det er til at holde ud for mig. Ja, ja og ja. Vi har nogle faste aktiviteter hver uge, fx rytmik med mormor, mødregruppe/legegruppe, farmorhygge og nu i denne uge starter vi til svømning med nogle venner. De resterende dage forsvinder som dug for solen, og jeg aftaler ofte flere uger ud i fremtiden, for at finde tid. Det har selvfølgelig også noget at gøre med at jeg er meget opmærksom på ikke at lave for mange aftaler og at der er plads til deciderede hjemmedage hvor vi bare stener, hver uge.

3. Januar var vi tilbage i gamet, med madpakker, aftaler og min kæreste på arbejde igen. Dagen startede lidt rodet, som det jo er når vi lige skal ind i en ny rutine efter 14 dage med begge voksne hjemme og meget få planer. Jeg fik lov at sove en time mens drengene stod op og lavede morgenmad og kaffe og legede med klodser (kunne jeg høre, haha). Så spiste vi morgenmad sammen, eller det vil sige jeg spiste havregrød, min kæreste drak kaffe og JJ tonsede rundt, og nægtede at spise havregrød…

Imens jeg gjorde mig klar, tog en hulens masse make up på for at dække over de mange opvågninger i løbet af natten, så var der fri leg for JJ. Han leger med så mange ting for tiden. Det er alt for køkkenting, stable klodser, spille fodbold og til at sidde med vores gamle termostat og “reparere” den med en umbraco nøgle, som han har set sin far og en Vvs’er gøre det. Da jeg omsider var i tøjet og havde pakket de fleste af vores ting, gik vi i køkkenet for at lave madpakke. Den havregrød der ikke blev rørt ved bordet blev til klatkager med en banan blandet i, lidt agurkestave og 2 frikadeller fra fryseren og vi var good to go. Jeg har altid forskellige ting med i madpakken da det virkelig skifter hvad han gider at spise, og så redder Baby & Me sugeposerne mit liv for tiden…

Klokken lidt i ti gik vi afsted mod ByOasen, den dejligste legeplads på Guldbergsgade hvor vi kommer 1-2 gange om ugen. Her kan man foruden at spille fodbold (kæmpe hit her), hjælpe til med at passe de dyr som den bemandede legeplads har. Så vi fodrede kaniner, så til at marsvinene fik nyt hø og klappet kælehønen Nugget som har lidt svært ved at finde sig tilrette blandt de andre høns i hønsegården. Efter en halv times tid mødtes vi med Emilie og gik over på den anden side af hegnet, på Mirabelle, for at spise frokost. Mirabelle kommer vi også på, 1-2 gange om ugen (det har helt klart taget overhånd) og dels er der plads til at have en lille spradebasse med, de kan lave en babyccino og forstår vigtigheden i at der skal serveres en croissant ret promte, haha. Ofte benytter jeg mig bare af deres kaffeluge, så jeg ikke behøver at stille klapvognen hvis barnet endelig sover, og det er altså en luksus at kunne få en morgenbolle og en varm kop kaffe uden at risikere middagsluren.

Vi fik et par kopper kaffe og lidt frokost, vendt verdens situationen og taget lidt billeder inden det var tid til dagens eneste, og dermed ekstremt vigtige lur, for JJ. Han blev puttet i klapvognen, helt croissantmæt, og blev ved med at grine af de kedelige historier jeg fortalt ham for at få ham til at sove. Til sidst gav han efter og jeg gik med Emilie, Nørrebro tynd. Da den lange eks-model blev sat på metroen for at komme hjem, gik jeg endnu en time og hørte denne her podcast. Kl. 14.20 vågnede geniet og vi vendte snuden hjem ad til en eftermiddagssnack.

Efter en times tid hjemme, fik vi besøg af min veninde og hendes søn, som er næsten et år ældre en JJ. De fik leget og vi fik drukket kaffe og snakket så godt som man kan med to gulvkanoner i fri dressur. Kl. 17.30, var veninde og søn vinket hjem fra trappen og vi spiste aftensmad som alle de andre dage (og sikkert en masse andre børnefamilier rundt omkring). Den vanlige rutine med bad, aftenleg, læsning og aften yoga, som er vores nyeste tiltag for at prøve at få ro på den lille energiske krop, gik slag i slag. Efter putning havde min kæreste og jeg dog en vigtig opgave – nemlig at spise 4 stykker kage fra La Glace og vælge vores yndlings. Hvorfor? Det skal jeg nok fortælle snart.

Endnu en dejlig hjemmedag, som bare bekræfter mig i at det er det helt rigtige valg jeg har taget. Tænk at jeg kan bruge så meget tid med det lille menneske. Jeg glæder mig allerede til flere yndlingsdage i 2020.

Find mine tidligere indlæg om #enhjemmedag her.

7 kommentarer

 • Mette

  Åh ja, sig gerne frem om børneyoga 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frede

   Hej Mette, se mit svar til Emilie, håber det kan tjene som inspiration 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dina

  Må jeg spørge hvilken størrelse du mon har blazeren i? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej! Det lyder som en skøn dag! Hvordan laver i yoga med ham? Har en herhjemme som også godt kunne bruge lidt ro på kroppen inde puttetid.
  Kh Emilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frede

   Hej Emilie, ja det var det også. Selv med heldagsregn 🙂 Vi laver faktisk bare yoga eller udstrækning som vi normalt ville gøre det og hvis han viser interesse så guide vi ham lidt. Det er en god måde at snakke om kroppen på og samtidig bevæge sig lidt. Men det er meget varierende om han gider være med og i hvilket omfang. Har ikke en succeskriterie om at vi skal nå bestemte øvelser, så det er bare fri-yoga for dem der vil være med. Men har lagt mærke til at han efterhånden går og laver lidt øvelser i løbet af dagen, så noget må hænge ved. Han er stadig meget urolig så prøver lidt forskelligt ifht at få ro på den lille krop. Men tænker yoga ikke kan være dårligt. KH Frede

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Tak for dit svar 😊 fik lige en uventet øjenåbner, men det er jo så rigtigt set ikke at gøre det til en unødvendigt kompliceret “ting” men bare selv lave sin egen yoga og så invitere barnet ind i det omfang, det har lyst. De vil jo som regel gerne prøve det mor og far laver. Tak!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bæredygtighusholdning - en update på vores nye livsstil