2020 med en struktureret hverdag og et tilbagevendende overskud

Løveninden fra Faaborg

Foto: Alona Vibe

Tænk at vi er midt i Februar? Jeg synes tiden flyver afsted, nogle gange kan jeg slet ikke huske hvad jeg har brugt en hel uge på, det mudrer bare sammen og klip, så er jeg 7 dage længere fremme.

Hverdagsstruktur

Som jeg skrev i det her indlæg som jeg udgav tidligere på ugen, så har jeg hanket gevaldigt op i mig selv og struktureret min og JJs hverdag helt anderledes, for selvom jeg kan meget, så kan jeg ikke alt. Jeg er en god mor, jeg finder på alle mulige ting vi kan lave, jeg er tålmodig og forstående og jeg laver pruttelyde og borte-tit hele busturen for at underholde, hvis det er det der skal til. Jeg er en god kæreste, fikser ting i vores hjem, og forsøger at se mine venner og veninder til en kop kaffe eller en middag. Jeg er også ambitiøs omkring mit arbejde. Som blogger her på domænet, på instagram, og som tekstforfatter og når der dumper et konsulentjob ind, så tager jeg også gerne det. Jeg er efterhånden ret skarp på hvad jeg kan, og hvad jeg ikke kan løse af opgaver, hvor mine kompetencer ligger og hvor jeg ikke skal bruge min energi. Men jeg kan ikke det hele på én gang. Det var det der gik op for mig i juleferien, og det som jeg har arbejdet hen imod at få styr på. For dét kan jeg nemlig, tage ansvar og handle på det jeg mærker ikke føles helt rigtigt.

Løvinde

I forbindelse med mit samarbejde med Faaborg Pharma, som jeg præsenterede jer for på instagram i sidste uge, så har jeg gået og tænkt over den vinkel vi sammen har taget på kampagnen. Den stærke løvinde, en powerkvinde – typisk forbinder jeg sådan en med en karriere kvinde der kan ALT, intet er for stor en opgave og hun er uovervindelig. Meeeen, i min hverdag (og sikkert i mange andres) så er det ikke helt sådan det hænger sammen. Jeg har nemlig fundet en kæmpe styrke i at tage ansvar, sige fra og kende mine egne begrænsninger, og (med fare for at lyde helt selvhjælpsagtigt) så er det altså det der får mig til at føle mig som den sejeste mor, kone, datter, søster og karrierekvinde (med hele paletten af det jeg laver) i verden.

The power of no

Da jeg var yngre var det lidt mere en falliterklæring at ændre kurs eller sadle om, for deri ligger en masse forventninger fra en selv og andre om at; nu har du sagt A, så skal du også sige B. Ellers er der skuffelse, en følelse af ikke at slå til eller måske en der bliver såret, over at jeg havde ændret mening. Det tager tid, og for mig, alder, at sige fra, stoppe op og ændre kurs. Det kan være en middagsaftale som bare virker uoverskuelig, et studie som viser sig ikke at være det rigtige, en arbejdsopgave som tager om sig eller en karriereretning, der stikker af. Men det jeg har lært det er, at jeg ikke SKAL sige B, fordi jeg har sagt A. Jeg kan faktisk selv bestemme. Hvis jeg opfører mig ordentligt, er professionel, tager ansvar for mit, og er åben omkring hvordan jeg har det, så kan jeg gøre lige præcis hvad jeg vil. Og det, det er den absolut bedste og stærkeste følelse jeg nogensinde har haft.

Og nu er det ikke fordi jeg opfordrer til at man bare skal gå rundt og aflyse aftaler, skifte uddannelse eller ditche venner, arbejdsopgaver og forpligtigelser, fordi man kan… Men det er så absolut lovligt at stoppe op og overveje om det man gør, er det rigtige for én.

Ultimate fra Faaborg Pharma

Så med ovenstående in mente, så lad os se lidt nærmere på Faaborg Pharma, som jeg er den stolte ambassadør for det næste, lille, halveår, sammen med Acie.

Faaborg Pharma er et dansk apotekermærke, grundlagt i, you guessed it, Faaborg. Men Sten kommer oprindeligt fra Nørrebro, men nu er det altså Sydfyn der danner rammerne for hans virksomhed, hvor produkterne både udvikles og produceres. I kender måske Faaborg Pharmas stjerne, nemlig Helo salven, den står i rigtig, rigtig mange hjem landet over (min mor har den!), men Faaborg Pharma har en serie af hudpleje, Ultimate serien, som er den jeg har testet og skal fortælle jer lidt mere om.

Apotekerværdier fra Sydfyn

Generelt for alle Faaborg Pharmas produkter er at de er udviklet ud fra traditionelle apotekerværdier, som er sådan lidt old school – det skal ikke være fancy, det skal ikke være skrapt eller krads for huden. Det skal være mildt og det skal virke. Og så skal der ikke være parfume i. Det er der faktisk ikke i nogen af Faaborg Pharmas produkter. De er også allergicertificerede og en del af produkterne er yderligere mærket med at de er fri for parfume, parabener og farvestoffer. Jeg fandt det her citat fra Faaborg Pharmas hjemmeside som egentlig beskriver det ret godt:

Vi følger selvfølgelig stadig udviklingen, og der kommer hele tiden nye ingredienser til, som har dokumenteret virkning. Dem bruger vi også i vores hudplejeprodukter. Velkendte og veldokumenterede ingredienser er et gennemgående kendetegn for alle Faaborg Pharmas produkter. Her tilføjer vi udelukkende de nødvendige aktive ingredienser i en koncentration, der har dokumenteret virkning.” (faaborgpharma.dk)

Tried & tested

Udover at jeg har set Helo cremen stå hjemme hos min mor, havde jeg ikke det store kendskab til Faaborg Pharma, så da jeg i sensommeren blev præsenteret for det her samarbejde, fik jeg min overordenligt søde agent Julie, til at cykle hen på Dyrehaven, på Sønder Boulevard, med en pose produkter til mig. Jeg sad og arbejdede hen imod en deadline, men jeg ville have produkterne i hånden, og på badeværelseshylden før jeg kunne svare på om jeg var interesseret. I December kunne jeg så endelig sige ja tak til at samarbejde, for efter at have brugt Ultimate serien i lidt over to måneder, var jeg virkelig tilfreds. Tired & tested, og godkendt.

Jeg har en sart hud, som både er tør, fedtet og alt ind i mellem, jeg kan forresten også godt se på mit kønne ansigt at jeg ikke har sovet 8 timer i træk de sidste 2 år, og så begynder det så småt at krybe op til overfladen, at jeg bliver 32 år på lørdag. Af samme grund stiller jeg også helt andre krav til hvad jeg smører mig ind i. Det skal være mildt, fordi jeg orker ærlig talt ikke at slå ud af en eller anden creme jeg bare lige skulle teste, og så skal det gøre det jeg har brug for – fugt. Fugt, fugt, fugt, og masser af det. Og det gør Ultimate serien. Den opfylder mine behov for mild hudpleje i min hverdag, uden at der er 57 trin jeg skal igennem. For det er det andet, jeg har ikke sådan al tid i verden til at stå og smøre mig ind, morgen og aften. Det tænker jeg egentlig de færreste har, og derfor er det nice med et produktudvalg der er til at overskue.

Min hverdagsrutine

Min hverdagsrutine er som følger; jeg bruger cleansing mousse i badet (om det er morgen eller aften, er forskelligt), 3-4 gange om ugen renser jeg med micellar water, og så et pump serum, ansigtscreme med spf 20 og så et dut øjencreme. Om aftenen vasker jeg for det meste mit ansigt i lunkent vand, fyrer serum på, ruller med min rosakvarts rulle, og så natcremen, og hvis det har været en hård dag, så et godt lag øjencreme under øjnene. Men det er mere symbolsk, haha. Det tager mig mellem 2-3 minutter at komme igennem, så jeg vil sige der ikke er et sekundt spildt af fx potentiel søvn der.

Jeg, og min velfugtede hud, glæder os til det sprøde forår med Faaborg Pharma og meget mere løvinde-stemning.

 

 

1 kommentar

  • Frederikke

    Det her indlæg var alt hvad jeg havde brug for! Jeg vil prøve at channel the power of no også selvom det konfliktsky buldrer op..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2020 med en struktureret hverdag og et tilbagevendende overskud