De her podcasts skal du høre

Et gensyn med en hjemmedag

Jeg har længe haft lyst til at dele vores hjemmedage igen og de sidste par uger har jeg fået en del beskeder og mails om hverdagen med en lille tornado hjemme, så nu skal jeg i gang igen. Vores dage ser meget forskellige ud, og efter Corona lockdown er vores faste aftaler med legegruppe ikke helt tilbage og vores ugentlige svømmehold er stadig aflyst. Så vi benytter os af det gode vejr, stille parker og hvis vi kan finde en legeplads der ikke bruges af den lokale skole.

Hovedrengøring med benspænd

Sidste mandag var vi netop kommet hjem fra sommerhus søndag aften og både mig og JJ (tror jeg) havde brug for ikke at skulle forholde os til alt for meget og vores lejlighed havde i den grad brug for en kærlig hånd. Så dagen startede med total oprydning og rengøring. Så vi foldede tøj, fiksede køkkenet, støvsugede og vaskede gulv.

Jeg bryder mig virkelig ikke om at gøre rent, jeg synes det er så kedeligt. Men når vi bor 3 mennesker og en hund på 74 kvm så vokser det hurtigt til. Og noget jeg hader mere end rengøring, er rod og nas. Så det er mit lod 🙂 Hovedrengøring med et barn på næsten 2 år, er virkelig også en sjov udfordring og jeg kan love for at det tager længere tid, end hvis jeg selv kørte den igennem som den tasmaske djævel. Men det er også hele øvelsen. Jeg synes JJ skal være med i alle de praktiske ting vi ordner her hjemme, og så er det virkelig en god sanseoplevelse for ham. Særligt gulvvask hvor han bare får sin egen klud og en lille kost og så møffer han rundt med det. Kluden bliver vredet, der bliver skrubbet og moset rundt. Imens kan jeg klare de andre rum, haha. Det er også virkelig en prøvelse for mig, ikke at gribe ind og sige “eeeej ik så meget vand på gulvet” eller “du skal vride kluden sådan her og ikke sådan der”. Jeg lader ham prøve, opleve og erfare det selv, så vidt muligt. Derudover så synes jeg ikke det giver mening kun at bruge dagen med “børneaktiviteter”, jeg elsker at hygge med Duplo eller tegne, men det bliver der ikke vasket tøj af… Så hver (ideelt) eller hver anden (realistisk) uge så bruger vi en formiddag på at gøre rent. I sådanne tilfælde er 74 kvm ret bekvemt.

Luren der ikke ville soves

Efter vores rengøringseventyr og en velfortjent frokost, fik JJ lige 15 minutter i gården til at maxe ud, og jeg kunne hænge vasketøj op (omg lyder virkelig som en hjemmegående dame, men det skal jo forhelvede tørre) og med lidt overtalelse og en kiks, fik jeg ham, ret træt, puttet i klapvognen. Her fra er min forventning så; Air Pods i ørerne, en kop kaffe fra et lækkert sted på vejen og så 1,5-2 timers stroll i solen og min daglige pause fra alt.

Det der så sker er at den lille røvtornado på ingen måde falder i søvn. Vi går fra ydre Nørrebro til Frederiksberg, til Vesterbro og Frederiksberg igen. Flere gange er han lige ved at falde i søvn og derfor tænker jeg “NU, nu er den der”, men så er der en kranbil der er spændende, et træ, en bus eller hvad fanden ved jeg. Omsider giver jeg op og slipper ham fri i Frederiksberg Have med en pose ærter og skyder en hvid pil efter den lur.

Jeg har det super ambivalent med at bruge lang tid på at putte, både om aftenen og om dagen, og hvis jeg fornemmer det mindste tegn på at det ikke bliver til noget, så sadler vi om og laver noget andet, og prøver igen senere. Men andre gange ved jeg også at det bare tager lang tid at falde ned og falde til ro, det kender jeg fra mig selv, så det vil jeg også gerne imødekomme og hjælpe ham med.

Legeaftale og frie hænder

Efter 500 ærter, nøje inspiceren af både grene, sten og blade i Frederiksberg Have, pakker vi klapvognen igen og går mod indre Frederiksberg hvor vi har en legeaftale hos min veninde Katrine og hendes søn, sammen med Sidsel og Helle. Og skæbnens ironi vil selvfølgelig at JJ falder i søvn 5 minutter inden jeg triller ind i gården. 2,5 time senere end han normalt sover og i princippet aalt for sent ifht aftenen osv. (you know, hele rutinen). Derudover sover han bedst når jeg triller, så overvejer om jeg skal trille en halv times tid så han i det mindste får den lille lur. Men mind you, jeg har ikke fået kaffe endnu og Kat har lokket med cookies. Så jeg stiller klapperen i gården og tænker “so be it”.

Her tilsmiler heldet mig (på en måde) for JJ tager en ordentlig skraber, så jeg når at drikke varm kaffe, musse med begge små babyer og spise cookies uden at skulle dele. Og ikke mindst, at få foreviget mit outfit, som bestod af den mest dreamy silkebuksedragt fra Kokoon (modtaget i gave), min elskede I Blame Lulu strik over skuldrerne og mine Cecilie Bahnsen sandaler som må være det bedste køb jeg har gjort længe. Jeg når lige at savne JJs selskab og i det vågner han, klar til at spille fodbold, “stå” på løbehjul og lege i legehuset – en ny gård er altid et hit.

Kl 17 pakker vi sammen igen og begiver os tilbage mod Nørrebro og hele vores aftenrutine, som jeg egentlig elsker. Mad, bad, tumle, læse bog og putte. Den sene lur indhenter mig og først 21.35 kan jeg putte JJ og se frem til 25 minutters aften, catche op med min mand og stene lidt på sofaen. 22.00 gælder det om at være i seng, for dagen starter mellem 04 og 05…

Så er vi tilbage, hva? Håber i stadig synes det er hyggeligt med et indblik i vores hjemmedage.

5 kommentarer

 • Cecilie

  Jaa, dejligt indlæg. Og din tilgang til at JJs lur lige glippede er forbilledlig! Jeg fik faktisk tics i mit højre øje, da jeg læste det. Så du kan selv gætte hvor modent jeg håndterer det når min 2 årige springer luren over.. 🤓

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frede

   Jeg skal godt nok også klemme ballerne sammen for ikke at miste besindelsen, men erfaring har vist mig at det kun bliver værre! Men tak, det var en rar kommentar som jeg lige gemmer til næste gang luren glipper 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Dejligt med indsigt i hverdagen. Det er jo nu engang det, der fylder mest for de fleste af os. Det virker ærligt og relevant at tale om det, der er mest af og ikke kun det, der fylder mindre (som vi ser det SoMe).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg elsker disse indlæg, for jeg lever nogenlunde på samme måde. Og det Er bare dejligt atlæse noget, som man kan spejle sig i:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frede

   Hej Nanna, Det er jeg bare så glad for at høre. Jeg elsker selv at læse om hvordan andres hverdag hænger sammen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De her podcasts skal du høre