Vegetarisk frokost, håndcreme og en snigeren sommer.

Purely Refillery

Reklame for Purely Professional

Mere og mindre

For et par uger siden stod jeg på Østerbro apotek med mine tomme shampoo flasker og pumpede Shampoo 1 og Conditioner 1, det bedste jeg havde lært. Veldokumenteret, selvfølgelig. Det er fordi at Purely Professional, som er en dansk, familieejet virksomhed, har taget , endnu et skridt i deres mission for at mindske deres aftryk på vores planet. Purely Professional laver hår, hud og kropsplejeprodukter der efter eget udsagn skal ‘kunne mere og bestå af mindre’. Ingredienslisten i alle produkter har været under loop og på deres hjemmeside kan du se en meget detaljeret liste over indholdet i alle produkter og tilmed en forklaring på den specifikke ingrediens. De fleste af produkter har Kolbe A i Kemiluppen og så er shampoo og balsamemballagen tilmed lavet i genanvendt plastik. Purely Professional er meget forbilledlige og jeg er både begejstret for deres produkter, indhold og effekt, men også den energi der ligge bag brandet, hos Julie og Cecilie, samt far Ole, som altså står bag.

Julie fortalte i foråret til et presseevent (på Zoom fordi #lockdown) om hendes kæmpe interesse for at mindske deres emballage og generelt brug af plastik. Det var i forbindelse med lanceringen af shampoo baren, som netop overflødiggør en plastikflaske.

Men Purely Professional har taget skridtet videre, for selvom jeg er kæmpe fan af deres shampoo bar, så er det ikke alle produkter der kan laves om til en bar. Endnu. Så for at imødekomme behovet for emballage og måske også kunder som ikke foretrækker baren, så har de lavet et nyt tiltag.

Purely Refillery

På 4 udvalgte apoteker i Danmark kan du fra nu af, medbringe dine egne flasker, enten Purelys, eller fx glas, og genopfylde din shampoo og balsam. De flasker som Purely bruger, kan, hvis du rengører dem og passer på dem, holde for evigt (eller der omkring) og det er i hvert fald et skridt bedre end at smide dem ud efter brug. For selvom du smider dem til genanvendelse, sorteret som plastik, så kan du, ved at genbruge dem, spare den energi der bruges på at afhente dem, og genanvende materialet. De er jo blevet lavet en gang, så det er virkelig en god måde at forlænge levetiden på.

Når du har brugt dit produkt op, så vasker du flasken grundigt med vand og sæbe, gerne med en flaskerenser og så drypper du lidt desinficerende i og skyller rundt (det har de fleste af os trods alt i håndtasken til hverdag). Når du så har fyldt op, så kan du skrive dato og batchnummer på en lille mærkat, som du klistrer på flasken, så sikrer du dig at du kan holde styr på udløbsdatoen, når du er hjemme – produktet holder ca. 6 måneder fra opfyldning. Easy peasy. Og du sparer tilmed 20 kroner per produkt.

Lige nu kan du genopfylde Purelys mest populære shampoo og balasam. Selv bruger jeg Shampoo 1 og Conditioner 1, hvis ikke jeg bruger shampoobaren. Men jeg krydser fingre for at det bliver muligt at genopfylde flere produkter, flere steder.

Du kan læse meget mere om Purely Refilly her. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarisk frokost, håndcreme og en snigeren sommer.