Inspiration - Oktober 2020

Sneakerstyling, rens og pleje til vinter

Reklame for Rezet Sneaker Store og indeholder reklamelinks

Som lovet, kommer det til at handle mere om sneakers – fordi det elsker jeg. Og forleden spurgte jeg jer, hvad i gerne vil høre mere om når det kommer til sneakers, efterår, vinter og en passende styling. Jeg har samlet jeres requests og forsøger at få det hele med i indlægget her, men styling af farverigesneakers (så godt request!), styling af de bedste klassikere og hvide sneakers, og chunky og ugly grandpa sneakers, kommer for sig selv. Nu skal det handle om hvordan du kan bruge dine sneakers hele året.

Beskyttelse og rens

Hele året, gælder det at du skal passe godt på dine sneakers. Det jeg vil anbefale er at følge 2 ret simple regler – beskyttelse og rens. Der findes rigtig mange mærker der laver både imprægnering, sneakerprotection og renseprodukter. I forrige uge vandt Rezet Sneaker Stores egne renseprodukter en test i politiken, og dem kan jeg også på det varmeste anbefale. Ved helt nye sko skal du imprægnere dem før de tages i brug og gerne af to omgange. De fleste produkter tørrer hurtigt så du kan komme på gaden asap. Inde i Rezets fysiske butikker kan du også tilkøbe en professionel imprægnering der hedder Imbox, så imprægnerer de i butikken, med det samme.

Rens, rense og imprægnering

Har du gået med dine sneakers, så skal de renses og tørre helt, før du imprægnerer dem – det er smart at gøre jævnligt. Så holder de sig pæne i lang tid.

Når du så har brugt dine sneakers, så skal du rense dem – det gør du ved at bruge specifikke sneakerprodukter så du sikrer dig at det ikke er sæbe der ødelægger materialet eller går i forbindelse med limen i sålerne. Så afhængig af om det er læder, ruskind eller andet, skal du finde det rigtige renseprodukt og den rigtige børste. Se Rezets udvalg af pleje her.

Hvis du kommer hjem med en lidt beskidt sneaker, så kan du som oftest tage en hårdt opvredet klud, en vådserviet eller en decideret sneaker wipe og tage det værste.

I vinter halvåret bliver dine sneakers udsat for lidt mere skidt, mudder, jord, sne og evt. vejsalt, så det er vigtigt at rense ofte og imprægnere.

I kan se min cleaning reel her.

Sneakers i kulden

Der er mange sneakers der er direkte uegnede til vinter, men der er også mange som sagtens kan fungere. Vi ser stadig en tydelig tendens med chunky sneakers og de er faktisk helt geniale til koldere vejr. Fordi sålen er tyk, så trænger kulden ikke op igennem sålen på samme måde som et par All Stars (har gået med dem en hel vinter i mine teenageår. Kan ikke anbefales)… Men helt varme er de ikke fordi de ikke er forede på samme måde som et par vinterstøvler. Men her kommer mit bedste hack – tynde uldstrømper. Ikke tykke klumpede nisseuldstrømper men nogle der faktisk bare ligner almindelige strømper. Det ser pænt ud, du kan sagtens møffe dem ned i dine almindelige sneakers og du holder varmen. Jeg elsker de her fra Arket, Loow eller de her til en virkelig god pris fra Zalando. Bare husk at de skal til uldvask.. Ellers bliver de bittesmå. Skulle jeg hilse og sige.

Praktiske og varme sneakers

Er du ikke helt overbevist om at dine sneakers holder en vinter, så kan du sagtens investere i et par mere hårdføre sneakers til sæsonen, og hvis du beskytter og plejer dem – så holder de mange sæsoner endnu. Af mærker der laver lidt mere vintervenlige og hårdføre trailsneakers så kan jeg anbefale Salomon og adidas Terrex. Kig efter materialer som GoreTex, eller andre beskrivelser der sikrer at de er vandtætte og er lavet i et mere slidstærkt materiale. Amerikanske Merrell er også et godt bud på en mere trailagtig og outdoor sneaker, jeg har i forbindelse med et tidligere samarbejde selv Moab 2 GTX og Ontario som jeg synes er cool på den der GORP core måde, og virkelig gode at have på. Du kan se mit post med dem her.

Sneaker styling til vinter

Og endelig – hvordan får du et par ellers så sommerlige sneakers til at spille om vinteren? Jeg er nok lidt biased af mit arbejde med sneakers, og jeg har stort set ikke gået i andet i 7 år. Lige da jeg fik JJ, i 2018, købte jeg mine første vinterstøvler i virkelig lang tid (se dem her). De bliver snart hevet frem på 3. sæson, men sneakers er stadig en stor del af min garderobe, også fra oktober til marts. Udover ovenstående tip med tynde uldsokker for at holde varmen, så sorterer jeg lidt i min rotation. De mest sommerlige ryger i æsker og i skabet og det lidt mere chunky som Air Force 1, Super Court, New Balance 990 og Superstar, de for lov at blive. Jeg bruger dem med mine Levi’s 501 jeans, en oversized strik fra I Blame Lulu, uldstrømper eller mønstrede strømper. Ellers med strikkede leggins (a la de her), en skjorte over, en oversized blazer og en uldfrakke på toppen (denne her fra H&M Trend er et godt bud). Mine klassiske herrebukser kommer også i spil, igen med en stor strik og blazer (på den måde er jeg jo opfindsom, haha). Key er tynde lag og gode materialer som uld, så kan man holde varmen og have normalt tøj på.

Om vinteren er jeg generelt mere til lag på lag, bløde materialer og lidt mere slouchy silouetter. Herrebukser der falder tungt over et par hvide sneakers. En chunky strik over et par leggings. Store bløde frakker som rammer det hele ind. Det er nok ikke på den måde nyt – men jeg synes det holder. Og her synes jeg også at sneakers har sin berettigelse – for det par friske sneakers, bryder det ellers hyggelige og bløde look, hvilket giver en god kontrast.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration - Oktober 2020