Hverdagens lykkeposer

Det skal vi lave i julen

Julen 2020

Som jeg har skrevet om før, så er julen ikke det helt store tilløbsstykke her hos os. Eller det har det i hvertfald ikke været for mig. Jeg kommer ikke fra en familie med de helt store traditioner og det har ofte været mere forbundet med stress, manglende økonomisk overskud og en del store forsamlinger.

For nogle år siden droppede jeg julegaverne – en kæmpe lettelse for mig, og gav mig lidt af the christmas spirit tilbage. Du kan læse mit indlæg om fravalg af julegaver her og om jul uden gaver – men med et barn her.

Og efter jeg er blevet mor, så er jeg nærmest blevet helt ægte julet… It’s weird. Men jeg har besluttet mig for at mine julekvaler ikke skal gives videre, jeg vil meget hellere skabe nogle gode traditioner og minder der stemmer overens med vores egne værdier, istedet for at være the grinch… Det startede sidste år hvor vi gudhjælpemig holdt adventshygge for en masse venner og jeg strikkede en nissehue. Det kan du læse om her.

Mindre Grinch, mere jul

I år ser det dog lidt anderledes ud. Der er ingen storstilet adventshygge invitation, familiejulefrokost (knapt 18 voksne og 10 børn) er aflyst og heller ingen julefrokost med vennerne. Det er lidt kedeligt, men på den anden side passer det ganske fint med en rolig måned, i forhold til at jeg er pænt gravid, skal afslutte en masse ting inden barsel og har alt muligt “panik før lukketid” jeg gerne vil have ordnet her hjemme, inden vi byder en baby velkommen, til januar.

Derfor har jeg lavet en overkommelig men hyggelig plan for vores jul – adventsplaner, og andre hyggelige ting vi skal lave sammen som familie eller med vores nærmeste. Jeg tænkte jeg ville dele det som inspiration, hvis jeres juletraditioner også er lidt på prøve.

Adventsplaner

  1. Advent: Vi har inviteret JJs farmor over til adventshygge og oppyntning. Jeg har snydt og lavet en bladkrans til døren og adventskrans i forvejen, men det ville ellers være en oplagt aktivitet og hyggeligt med børn. Men vi tager kassen med julepynt frem, hænger lidt i vinduerne, spiser æbleskiver og hører julemusik.
  2. Advent: Vi skal over til min mor, JJs mormor og julehygge. Jeg tror det indbefatter en adventsgave til JJ og for mit vedkommende, skal jeg ligge på sofaen og strikke… #win
  3. Advent: Skal vi i Dyrehaven med Rie som jeg hjemmepasser med, hendes kæreste og JJs bedste ven, deres datter. Vi skal ud og køre i hestevogn, som er et stort ønske for begge børn og så tænker jeg vi også skal have varm kakao (et stort ønske fra mig) og gå en lang tur.
  4. Advent: Skal vi bage juleknas og forberede lidt mad til juleaften som vi skal holde i år.

Derudover skal vi en tur i Jule Tivoli, hente juletræ på Balders Plads og så nok også få indlagt en bagedag i starten af december, så vi har til hele måneden 😉

“pixibog og rosinpakke” niveau

Igen i år holder vi en jul uden gaver. Vi har bedt vores familier om at minimere gaver til JJ og gerne give brugt. Han ønsker sig en løbecykel og det ville gøre ham lykkelig. Eftersom han er større og mere bevidst, så er der helt klart også et større fokus på gaver. Han ved hvad det er, han har forstået det med julemanden og det er jo også meget sjovere at forkæle ham med gaver i år, når han rent faktisk kan forstå det. Men jeg har frabedt mig at han får kalendergaver og at adventsgaver bliver holdt i “pixibog og rosinpakke” niveau, for jeg ved at det vil glæde ham uanset størrelse. Men jeg kan også mærke at mine stærke principper omkring gaver er udfordret – for jeg synes jo også selv at det er hyggeligt at forkæle ham, og det er så fedt at se ham blive vildt glad for et eller andet, og så vil jeg heller ikke blive fanatisk omkring gaverne, eller at han som 25 årig spørger hvorfor han aldrig fik julegaver… Men samtidig vil jeg også gerne give ham nogle minder og traditioner der ikke er bundet op på materialistiske gaver, men oplevelser, stemninger og gode minder. Kender I det=

Mødrehjælpens julehjælp

Mødrehjælpen har som i måske ved, en helt særlig plads hos mig – jeg skrev et langt indlæg om det her sidste år. Igen i år, vil jeg gerne bidrage til Mødrehjælpens julehjælp. Det gør jeg ved at fortæller om det her på bloggen, men selvfølgelig også bidrage selv. Mødrehjælpens vigtige arbejde, er lige nu fokuseret på at støtte de fattigste familier i Danmark, i en tid som kan være svær, hård og dyr. Jeg tror at grunden til at det er så vigtig er sag for mig, er at jeg efter selv at være blevet mor, mærker – helt ind i knoglerne – hvor meget jeg vil gøre for at give mit barn det bedste. Hvad det så end er. Og det tænker jeg, alle forældre kan genkende. Men jeg ved også hvordan både omstændigheder, økonomi og overskud spiller ind på min evne til at være den forældre jeg vil være. Jeg er godt stillet, jeg har et sikkert bagland og ressourcer i ryggen. Derfor føler jeg en meget stærk pligt til at bidrage og hjælpe de forældre som ikke har, af forskellige grunde. Det kan være manglende overskud til juleaktiviteter, økonomien til en pakkekalender, julemiddag, togbilletter hjem til familien eller alt muligt andet. Og som barn, betyder det enormt meget, at man holder jul som alle andre, at der også er flæskesteg (eller hvad der hører sig til) og man også kan åbne en julekalender hver morgen.

Målet er at hjælpe over 6000 børn til at få en bedre jul, end den de er stillet i udsigt. Hvis du også har lyst til at hjælpe, så er der forskellige måder at gøre det på:

  • Støt med valgfrit beløb på mobile pay nummer: 150801
  • Sms FREDE til 1272 – så støtter man med 100 kr.
  • Køb dine julegaver i mødrehjælpens webshop, der er et rigtig fint udvalg af plakater, lidt bøger, et fint net og gavekort.

Store som små beløb tæller. Jeg håber i har lyst til at være med til at give endnu flere familier, en bedre jul år.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagens lykkeposer