Too Good To Go og jeres bedste tips

Hvor du handler, betyder noget

Reklame for VISA

Dette indlæg blev udgivet inden Danmark blev lukket ned – det ændrer dog ikke på det vigtige budget, at hvor du handler betyder noget! Derfor støt lokalt online, til vi igen kan besøge vores lokale helte. 

Hvor du handler, betyder noget – og lige nu er det af ekstra stor betydning at handle og støtte lokale forretninger. Andelen af online salg stiger og, det kan være svært for de mindre virksomheder at dels følge med, men også hamle op med større kræfter. Lige nu, midt i en pandemi og med flere og flere nødvendige, men stadig indgribende restriktionerne, sætter VISA og jeg fokus på vigtigheden af at handle lokalt. Jeg glæder mig derfor over at give jer mine refleksioner på, hvorfor jeg mener det er så vigtigt at handle lokalt. Og jeg er stolt af at præsentere vores samarbejde.

For snart 8 år siden, sad jeg en december (helt sikkert meget tæt på d. 24.) og handlede julegaver online. Jeg gad ikke bakse ned i en butik på strøget for at handle og jeg havde en hel del gaver at give, så online var det nemmeste og billigste valg. Og jeg bekymrede mig ærlig talt ikke om så meget andet end at få det overstået.

Meget vand er løbet under broen, skulle jeg til at skrive. Og nu har jeg skrevet det… haha. For jeg er blevet ældre, og lidt klogere og endnu bedre, så har mit forhold til forbrug, (jule)gaver og hvor jeg handler, ændret sig en del.

Jeg giver ikke julegaver mere, den historie er efterhånden gammel, men ikke desto mindre relevant og til dato et af mine mest populære indlæg. Så det kan du finde her. Jeg har også taget et aktivt valg om at gøre det bedre, og være en mere bevidst forbruger. Det her jeg skrevet om her og her. Det er svært synes jeg. I starten var det all fun and games, men som hverdagen skrider frem, så er der visse ting der viser sig besværlige og andre ting umulige. Men jeg er stadig på den og jeg ved at jeg kan gøre det bedre. Så det er mit mål.

I starten af året ramte Covid-19 som en stor, kold og ubehagelig klud i ansigtet på os alle sammen. Jeg og mine nærmeste har været heldige. Vi har so far, klaret os og ud over mundbind og afstand, ikke lidt det store afsavn. Men det er virkelig ikke alle der har det på samme måde. Det er jeg meget bevidst om, og jeg tager situationen meget alvorligt. Det er svært at gennemskue i mit online vindue, for det kan måske ligne at jeg lever mit bedste liv, præcis lige som før. Men virkeligheden er, at på trods af en god kop kaffe ude i byen, venindedates og dejlige hjemmedage med min søn, så fylder den nye virkelig med en rasende pandemi rigtig, rigtig meget. Og det ved jeg også at den gør for de fleste andre. Jeg tager mit ansvar alvorligt, holder humøret oppe og hovedet koldt. Vi skal komme igennem det her. Men åh hvor jeg savner. Livet som det var før – langt mere ubekymret, og så savner jeg min store familie og venner som jeg kun ser en brøkdel af for tiden. Savner, savner, savner.

Et hak i forretningen

Udover at pandemien har en stor betydning for min hverdag og hvem jeg savner, så har den også slået smask ned i vores samfund og økonomi. Jeg har på nært hold oplevet de mindre butikker og selvstændige kæmpe med næb og klør, bikset og bakset med hjælpepakker, restriktioner, været flexible, omstillingsparate og ukuelige i deres kamp for at komme igennem en underlig og usikker tid.

Hvor du handler, betyder noget

Derfor blev jeg ret excited over at få mulighed for at lave denne kampagne med VISA. Det er nemlig en måde for mig, at forene mit virke som influent, tjene penge til min barsel (hey, jeg er også selvstændig) og støtte op om, at støtte lokalt. Og helt specifikt, give plads og omtale til nogle af mine egne lokale favoritter, her på Nørrebro. De fleste af de butikker og steder jeg kommer ind på i denne kampagne, vil i nok genkende, for det er steder jeg normalt kommer. Nu får de bare en ordenligt omgang omtale og fokus mere. Det fortjener de.

Derfor har jeg og VISA også været på indkøb hos fire af de butikker, og det jeg har købt, kan du vinde de næste par dage, henne på instagram. Så følg med der, også!

Fra www til rundt om hjørnet

Fra at scoute nettet igennem for den allerbedste deal til at være villig til at betale en 50’er mere for et produkt, men til gengæld støtte en lokal butik, har taget mig noget tid. Det har fulgt med at blive ældre med større økonomisk råderum, men det er især kommet med at omlægge mit forbrug og min livsstil, og Covid-19 har været det sidste skub. I foråret gjorde min mand og jeg vores for at støtte vores lokale yndlingsbutikker, på den måde vi kunne – her var det især online. Vi købte de der bøger vi havde snakket om, en lækker PJ til JJ, vin til lockdown (og lidt til lageret), to-go kaffe og brød hos de lokale (da det blev muligt) og gjorde en dyd ud af at lægge vores penge hos de butikker, vi gerne så, åbne igen, på den anden side. Det var feriepengene der hurtigt blev en investering i vores lokale butikker istedet for.

Nu er vi her igen. Det er butikkernes vigtigste salgsperiode og der er blevet dumpet yderligere restriktioner, i bedste “sælgetid”.

Hvorfor lokalt?

Hvorfor egentlig handle lokalt? En gammel centerrotte som jeg, der elsker en frappucino og en hel dag i et mall? Jeg må indrømme at det har gjort en stor forskel for mig, at bo i brokvartererne. Uden stormagasiner og kæder som de primære naboer. Jeg har boet 9 år på Vesterbro og nu 1,5 år på Nørrebro, hvor lokalmiljø og butikker fylder rigtig rigtig meget. Det er følelsen af at vinke til ejeren af den lokale kaffebar, når jeg lufter hund om morgenen, og han skal aflevere børn i institution. At de kender mig i helsekosten og nærmest ved hvilke ting jeg skal have. Når Helle i garnbutikken spørger hvad jeg nu skal strikke og hun samtidig kender JJs skostørrelse (og ved at der skal en pakke rosiner og en brandbil til før han gider prøve sko), fordi hun også har skobutikken på hjørnet. Baristaerne i lugen på Mirabelle der siger hils der hjemme og personalet i By Oasen der hilser allerede ude på cykelstien. Den følelse af at være et sted, i et miljø hvor andre kigger op og hilser, tager sig af og helt tydeligt sætter pris på at jeg er kunder hos dem, den er så optur. Dertil følger så alle de fortællinger der kommer med, efterhånden som jeg kommer forbi igen og igen. Søren fra Res Res der bor i bofællesskab, og også har haft en hård nat med sit barn, min ven på Bæst der skal være far om lidt og lige har været med sin kæreste til scanning (og forståeligt et helt oppe at køre), Andreas hos Den Cirkulære som har fundet et nyt produkt han kan lave af plastik eller min lokale GLS pakkeshopsmand som jeg er på fornavn med, fordi selvfølgelig handler jeg stadig online. Det giver liv, ekstra liv, til området, til min hverdag. Det giver mig lyst til at drikke min kop kaffe ude, og det er endda med følelsen af at det er pengene værd. Det gør at jeg heller vil bruge en eftermiddag på at besøge en håndfuld butikker, få en snak og sige hej, end at samle til bunke og lave en bestilling online.

Mindre, men bedre

Jeg kan godt lide at købe mine blomster hos Muld, købe kaffe bønner hos Coffee Collective og mit rugbrød hos Mirablle. Det er jo min landsby, lige her på Nørrebro. De deler mine værdier, de hilser og giver noget ekstra til min hverdag. Og jeg vil virkelig gerne, at de er her i morgen. Så i det omfang jeg kan, økonomisk, så prioriterer jeg det ret højt, og jeg vil hellere købe blomster halvt så mange gange, og så gøre det et sted jeg kender.

Mine lokale favoritter

Så enough with the sentimental rant. Jeg tror i har fanget min pointe, og ikke mindst min kærlighed til det lokale og nære, ik? Jeg har før delt mine Nørrebro favoritter på insta og jeg gør det gladeligt igen – både her og på insta. Så her er en liste over de steder jeg (på ansvarligvis og i et begrænset omfang, omstændighederne taget i betragtning) besøger:

Mit samarbejde her, med VISA er jo oplagt i deres virke som kreditkort – men VISA har yderligere tiltag for mindre virksomheder, som er oplagte i de her udfordrende tider. De kan hjælpe din virksomhed med at blive mere synlig og tilgængelig på nettet og tilbyder en lang række værktøjer til administration og drift af virksomheder. Det kan du læse mere om her.

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Too Good To Go og jeres bedste tips